Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Daudzus "SEB" bankas klientus sagaida virkne neparocīgu izmaiņu

© Edmunds Brencis/ f64 photo agency

"SEB bankas" klientiem no ceturtdienas stājas spēkā vairāki ierobežojumi darījumiem ar kodu kartēm. Turpmāk "SEB bankas" klienti ar kodu karti varēs apstiprināt tikai neliela apmēra maksājumus uz citām bankām, kuru summa nepārsniedz 30 eiro.

Tāpat ar kodu karti vairs nebūs iespējams apstiprināt pirkumus tajās interneta vietnēs, kas izmanto "3D Secure" drošo pirkumu sistēmu. Lai arī turpmāk veiktu pārskaitījumus un iepirktos internetā, "SEB banka" aicina klientus ikdienas darījumu apstiprināšanai lietot bezmaksas aplikāciju viedtālruņiem "Smart-ID".

Klienti, kuri nelieto viedtālruni, var izvēlēties kodu kalkulatoru, lai turpmāk apstiprinātu lielākus maksājumus un iepirktos internetā.

Šie ierobežojumi tiek ieviesti atbilstoši regulatoru noteiktajām drošības prasībām visai finanšu nozarei.

"Šīs izmaiņas skar visas Latvijas bankas, un to rezultātā kodu kartes zaudē savu lomu. To vietā nāk jaunākās paaudzes risinājums, kas atbilst mūsdienu augstākajiem drošības standartiem," sacīja "SEB bankas" valdes loceklis Arnis Škapars, piebilstot, ka šobrīd viedtālruņu aplikāciju "Smart-ID" izmanto gandrīz 35 000 bankas klientu.

Klienti arī turpmāk varēs ar kodu karti pieslēgties internetbankai, aplūkot kontus un pieteikties bankas pakalpojumiem, taču tā vairs nederēs visu ikdienas darījumu veikšanai. Izmantojot kodu karti, turpmāk būs iespējams apstiprināt tikai maksājumus līdz 30 eiro uz citām bankām, kā arī maksājumus līdz 500 eiro uz citiem kontiem "SEB bankā". Savukārt ar "Smart-ID" klienti varēs veikt visus nepieciešamos maksājumus ierastajos apmēros, iepirkties internetā un izmantot e-pakalpojumus.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" marta beigās bija trešā lielākā banka Latvijā.