Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Zeltiņš gandarīts par izvirzīšanu Rīgas ostas pārvaldnieka amatam

© ldz.lv

AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) padomes priekšsēdētājs Ansis Zeltiņš ir gandarīts par izvirzīšanu Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatam, taču plašākus komentārus sola pēc ostas valdes lēmuma.

Zeltiņš norādīja, ka mēneša beigās paredzēta tikšanās ar Rīgas brīvostas valdi un līdz tam nevēlētos sniegt plašākus komentārus par savu redzējumu ostas darbībai un attīstībai. Sākotnēji ar to jāiepazīstina ostas valde un jāsagaida satiksmes ministra pozīcija, kuram atbilstoši likumam jāsniedz saskaņojums ostas valdes lēmumam apstiprināt Rīgas brīvostas pārvaldnieku.

Vienlaikus viņš pauda pateicību un gandarījumu par konkursa komisijas lēmumu, norādot, ka pēc valdes lēmuma būs atvērts plašākiem komentāriem.

Taujāts, vai apstiprināšanas gadījumā viņš varētu turpināt ieņemt AS "Latvijas dzelzceļš" padomes priekšsēdētāja amatu, Zeltiņš sacīja, ka par to būtu jārunā ar Satiksmes ministrija. Personīgi Zeltiņš profesionālajā darbībā vēlētos koncentrēties uz Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatu, ja tiktu tajā apstiprināts.

F64

Kā ziņots, Rīgas brīvostas pārvaldnieka amata pretendentu atlases komisija par labāko kandidātu atzinusi Zeltiņu un par to informējusi Rīgas brīvostas valdi. Pēc divām nedēļām, 28.jūnijā, notiks Rīgas brīvostas valdes sēde, uz kuru uzaicināts Zeltiņš sniegt savu redzējumu.

LDz mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka Zeltiņš ieguvis maģistra grādu biznesa vadībā Salfordas universitātē (Mančestra, Lielbritānija) un profesionālo maģistra/bakalaura grādu jūras transportā Latvijas Jūras akadēmijā.

Zeltiņš kopš 2000.gada strādājis jūras transporta jomā dažādos šīs nozares uzņēmumos, tostarp Latvijas Jūras administrācijā, kā arī AS "Latvijas kuģniecība" meitasuzņēmumos "LSC Marine training" un "LSC Shipmanagement". Starptautisku pieredzi viņš guvis, būdams Satiksmes ministrijas transporta nozares padomnieks Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā.

Tāpat vēstīts, ka Rīgas brīvostas pārvaldnieka amats kļuva vakants pēc tam, kad to šā gada 10.martā pēc paša vēlēšanās atstāja Leonīds Loginovs, kurš Rīgas brīvostu vadīja kopš 1998.gada. Tagad līdz jauna ostas pārvaldnieka atrašanai attiecīgos pienākumu pilda ilggadējais Loginova vietnieks Aigars Pečaks.