Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

KNAB vadītājs: Lēmums izbeigt "oligarhu lietu" bija pamatots

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Lēmums izbeigt tā saukto "oligarhu lietu" bija pamatots, šorīt LNT sacīja jaunais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jēkabs Straume.

Straume atzina, ka kopumā sajūta par šo lietu "ir ļoti bēdīga" - lieta sākās ļoti skaļa, viss liecināja, ka ir indikācijas par ļoti skaļiem noziegumiem un pat par valsts nozagšanu, bet lietas novešanai līdz galam ir jāsavāc pierādījumu bāze, bet tas nenotika. Iemesli tam bijuši dažādi, tostarp informācijas noplūdes par izmeklēšanu.

Tas, vai šo lietu var un vajadzētu atjaunot, esot prokuratūras kompetencē, stāstīja Straume, gan atzīstot, ka "lēmums [izbeigt lietu] tomēr bija pamatots".

Straume ir apņēmies uzlabot KNAB darbu, lai vismaz nākamajā reizē, kad birojā tiks sākta tik pat iespaidīga lieta, tā tiktu novesta līdz notiesājošajam spriedumam.

f64

Jaunais KNAB vadītājs pauda viedokli, ka biroju nojaukt pilnībā nav nepieciešams, vajag vien uzlabot atsevišķas jomas, piemēram, aizpildīt tukšās vietas un pārvērtēt dažu darbinieku kompetences, tomēr viņš uzsvēra, ka sniegt plašāku vērtējumu pašlaik būtu neobjektīvi, jo KNAB viņš nostrādājis tikai pusotru dienu.

Straume atzina, ka KNAB jāstrādā uz "lielajām lietām", bet sīkās var novirzīt citiem dienestiem.