Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Nedēļas beigās Latvijā varētu atgriezties vasara

© F64

Nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus virs Latvijas vēl turpinās noteikt ciklonu darbība, nedēļas beigās - neliels augsta spiediena apgabals, tādēļ laika apstākļi uzlabosies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Tuvākajās dienās gaisa temperatūras būtiski nemainīsies, naktīs pieturoties +9..+14 grādu robežās, bet dienas laikā nebūs siltāk par +15..+19 grādiem.

Otrdienas rītā no rietumiem pāri Latvijai virzīsies jauna nokrišņu zona - visā teritorijā pa laikam līs, dažviet ducinās arī pērkons. Vietām lietusgāzes var būt stipras. Līdzīgs laiks arī gaidāms trešdien un ceturtdien, tomēr ar daudz mazāku lietus intensitāti. Šajā periodā valdošie būs rietumu puses vēji, kas dienas laikā vietām pūtīs brāzmās līdz pat 15-16 metriem sekundē.

Nedēļas beigās virs Latvijas pastiprināsies neliels augsta spiediena apgabals, līdz ar to pierims vējš un mākoņu būs mazāk, tādēļ naktī gaiss būs nedaudz vēsāks nekā nedēļas sākumā, bet dienās termometra stabiņš pakāpsies par pāris grādiem augstāk - vidēji līdz +17..+22 grādiem.

Situācija varētu mainīties svētdienas pēcpusdienā, kad jauns ciklons, pārvietojoties tuvu Latvijai, atkal aizklās debesis ar mākoņiem un atnesīs lietu teritorijas lielākajai daļai.