Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Vienīgā labā ziņa - uzzied liepas

© F64

Neatkarīgās lasītāju zvani.

Aina, Rīgas centra iedzīvotāja, vecmāmiņa: «Nesen jūsu avīzē bija Dr. Zaļkalna padomi par to, kā vecumdienās saglabāt pozitīvu skatu uz dzīvi. Viens no tiem - priecāties par dabas jaukumiem. Es patiešām priecājos, ka Rīgā sāk ziedēt liepas. Ziedi tik jauki smaržo, ka pārmāc visas izplūdes gāzes un gribas pakavēties zem kokiem ilgāk. Īstenībā tas šobrīd arī viss, par ko atlicis priecāties lietainajā vasarā, kad dakteri streiko, visi mani bērni un mazbērni pametuši Latviju un nav skaidrs, kādus jaunus maksājumus atkal izgudros valdība un pašvaldība.»

Pensionārs Artis: «Izskatās, ka opozīcija grib pārvērst Rīgas domi par kaut ko līdzīgu kašķīgajam KNAB un kašķīguma ieviešanā ir vairāki Strīķes sekotāji, kas no pirmās domes darba stundas spēlēja cirku. Tika uzturēta intriga, jo mēra vēlēšanās deviņas stundas par pirmo kandidātu noturēts Bondars. Patiesi opozīcija uzskatīja, ka rīdzinieki par mēru pieņemtu deputātu, kas ieguvis mazāk nekā 10% vēlētāju atbalstu? Tā kā opozīcijā tika valdības partijas, tās nekaunas iesaistīt valdību, lai atteiktos no vēlēšanu rezultātus atspoguļojošas proporcijas starp pozīciju un opozīciju, lai gūtu lielāku pārstāvniecību komitejās. Neviens ministrs nav tiesīgs mainīt šīs proporcijas.»

Gunta no Alūksnes: «Piekrītu Viļa Krištopana viedoklim par «oligarhu sarunām», ko viņš izteica RīgaTV24, - tas ir pagājis, neko vairs nevar noskaidrot, bet kāpēc nepublisko, piemēram, sarunas, kas notika tajā naktī, kad pārdeva banku Citadele, vai tad, kad pārdeva Liepājas metalurgu? Mums, tantēm, ir tāda doma, ka tagad kāds ļoti grib dabūt nost ZZS, kaut kā izjaukt valdību. Lai cilvēki neinteresētos par to, kas notiek tagad, ceļ augšā šīs vecās sarunas.»