Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Diviem no katamarāna negadījumā cietušajiem stāvoklis smags

© Twitter.com/ Aija Kinca

No vakardien Hapaka grāvī negadījumā cietušā katamarāna pasažieriem divi pieaugušie un trīs bērni turpina ārstēšanos intensīvās terapijas nodaļās.

RAKUS pārstāvis Mārtiņš Vilcāns aģentūrai LETA pastāstīja, ka vakardien slimnīcā tika nogādāti pieci pieaugušie. No tiem četri nogādāti stacionārā "Biķernieki".

Divi no cietušajiem atrodas intensīvās terapijas nodaļā - viņu stāvoklis ir smags, bet apmierinošs. Savukārt divi cietušie ir ar vieglākām traumām un viņi turpinās ārstēties ambulatori. Piektā persona ārstējas stacionārā "Gaiļezers" un viņa stāvoklis ir stabils.

Savukārt BKUS pārstāve Vita Šteina aģentūrai LETA pastāstīja, ka vakardien slimnīcā tika nogādāti septiņi bērni. Viens no bērniem tika palaists mājās jau vakar, bet vēl divi - šodien. Ārstēšanos slimnīcā turpina četri bērni, no kuriem trīs ir intensīvās terapijas nodaļā, kurā vēl kādu laiku turpinās ārstēties, bet vienam stāvoklis ir vieglāks un viņš turpina ārstēties citā nodaļā.

LETA jau ziņoja, ka svētdien Rīgā, Hapaka grāvī, katamarāns ar mastu aizķēra augstsprieguma līniju un aizdegās. No peldlīdzekļa tika izglābti 12 cilvēki, kas nodoti mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst.19.18. Katamarāns nogrima. Visi cietušie tika nogādāti slimnīcās.