Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

AIZKUSTINOŠI: Ar vēzi slimai zīdaiņu māmiņai dienas laikā saziedoti 60 000 eiro

© Facebook.com/ Artūrs Amososvs

Trešdien, 19.jūlijā Vijai Amosovai palika 30 gadu, taču jubileju viņa pavadīja slimnīcā, prom no savām meitiņām – vienu mēnesi un dažas dienas vecās Lotes un 1 gadu 8 mēnešus vecās Laumiņas.

Kopš Lotes gaidību septītā mēneša Vijai bija regulāra vemšana, ko mediķi norakstīja uz grūtniecības toksikozi. Vijas meitiņa pasaulē nāca ar ķeizargrieziena palīdzību, jo Vija bija novārgusi un pēc mazulītes piedzimšanas svēra vien 43 kilogramus. Mediķi mierināja, ka bērniņš vairs nespiež kuņģi, nemitīgā vemšana pāries un pašsajūta uzlabosies. Tomēr tā nenotika un Vija izlēma veikt kuņģa pārbaudi - endoskopiju, kas atklāja šokējošu diagnozi - ļaundabīgu kuņģa audzēju.

Vakar ziedojumu portāls ziedot.lv publicējis aicinājumu ziedot trīs bērnu māmiņai un tas arī tika darīts.

Vijas vīrs Artūrs Amusovs sociālajā vietnē Facebook ievietojis aizkustinošu ierakstu, pateicoties visiem par gūto atbalstu ģimenes grūtajā brīdī: "Mēs ar Vijuci esam neizsakāmi pateicīgi par milzīgu atbalstu, kuru šodien saņēmām!!! Jūs esat paveikuši brīnumu un tas mūs iedvesmo izturēt visus pārbaudījumus! Jūs esat paši labākie, paldies!"