Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

GAIDOT BRĪVDIENAS: Daudzas šosejas saraktas, vislielākā "nīkšana" ap Rēzekni

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Latvijas iedzīvotājiem, dodoties nedēļas nogales izbraucienos, jārēķinās ar daudziem satiksmes ierobežojumiem ceļu remontdarbu dēļ, atgādina "Latvijas valsts ceļi".

Uz Ventspils šosejas turpinās būvdarbi piecos posmos, uz Liepājas šosejas - četros, uz Daugavpils šosejas un Valmieras šosejas - trijos, bet uz ceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza - divos posmos.

Lielākie satiksmes ierobežojumi ir posmā no Daugavpils līdz Medumiem, kur ceļā nepieciešama pusotra stunda, uz Rēzeknes šosejas posmā no Viļāniem līdz Varakļāniem un posmā no Rēzeknes līdz Ludzai, kur ceļā jāpavada pa stundai.

Rīta un pēcpusdienas stundās arī Pierīgā varot būt palēnināta satiksme uz Rīgas apvedceļa pie Rīgas HES, kā arī pie tilta pār Lielupi uz Ventspils šosejas. Ulbrokā ir palikuši tikai ātruma ierobežojumi, bet posms no Tīnūžiem līdz Ogrei būs satiksmei slēgts arī augustā.

Uz Valmieras šosejas darbi notiek no Braslas tilta līdz Straupei - tur ir trīs luksoforu posmi, bet, lai tos izbrauktu, nepieciešama papildus pusstunda. Pie Rīgas HES ir viens luksoforu posms, kura izbraukšanai nepieciešams līdz pusstundai papildus laika.

Liepājas šoseju remontē no Saldus līdz Bukupei, kur ir četri luksoforu posmi, bet Ventspils šoseju labo uz Lielupes tilta un starp rotācijas apļiem pie Tukuma, kur ir divi luksoforu posmi, kuru izbraukšanai nepieciešama aptuveni pusstunda.

Uz Daugavpils šosejas darbi notiek no Aiviekstes tilta līdz Jēkabpilij - tur divos posmos satiksmi organizē satiksmes regulētāji, kā arī no Krāslavas Baltkrievijas virzienā - tur satiksmi organizē satiksmes regulētāji un ar luksoforiem.

Uz ceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza darbi notiek no dzelzceļa pārbrauktuves līdz Ludzai - tur ir septiņi luksoforu posmi, kuru izbraukšana prasa aptuveni stundu, kā arī no Stirnienes līdz Viļāniem, kur ir 12 luksoforu posmi, kuru izbraukšanai arī esot nepieciešama aptuveni stunda. Savukārt uz ceļa no Daugavpils līdz Medumiem ir deviņi luksoforu posmi, kuru izbraukšanai nepieciešama pat pusotra stunda.