Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

10 dārzi, kuros ogas un citus gardumus varēsi salasīt pats

Vasara ir laiks, kad varam baudīt dažādus augļus un ogas no pašu dārziem, vai iegādāties to pie tirgotājiem, kuri parūpējušies, lai pilsētniekiem būtu pieejami arī pašmāju labumi. Tie, kuri gatavi nedaudz pastrādāt un augļu un ogu ražu salasīt paši, arī šogad tiek aicināti uz dažādām saimniecībām Latvijā.

SCANPIX

DOBELES DĀRZKOPĪBAS INSTITŪTS

Jūlija vidū Dārzkopības institūtā Dobelē ir sācies ķiršu ogu vākšanas laiks. Kamēr zinātniekiem un profesionālajiem dārzkopjiem svarīgas ir rūpes par ražas lielumu, kvalitāti un to ietekmējošo faktoru izpēti, visi ķiršumīļi aicināti viesoties dārzā un baudīt tos. Ties, šobrīd aukstā laika dēļ ķiršu lasīšana uz laiku pārtraukta, tomēr ikviens tiek aicināts sekot līdzi informācijai sociālajā tīklā faceook, kā arī aktuālā informācija par situāciju dārzā vienmēr iegūstama pa tālr. +371 26408655.

Noderīga informācija dārza apmeklētājiem un ķiršu lasītājiem: ieejas maksa dārzā un iespēja degustēt ogas ķiršu ražošanas laikā jūlijā pieaugušajiem ir 4 eiro, bet senioriem un skolēniem 3 eiro (pirmsskolas vecuma bērniem apmeklējums ir bez maksas). Savukārt pašlasītājiem, kuri ogas vēlas lasīt līdzi paņemtos traukos, papildus ieejas maksai 1 kg ķiršu izmaksās 2 eiro.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā