Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Jaunie jāmāca praktiķiem

© Scanpix

Saņemtie "Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Par daudzām sadzīviskām un vienlaikus globālām lietām uztraucas Saulkrastos dzīvojošā Elizabete, kuru tracina līdz šim tā īsti neatnākusī vasara. «Skat, jūlijs jau pusē, bet vasaras kā nav, tā nav. Ja ir siltāks, tad līst, ja nelīst, tad vakarā dūraiņi jāvelk un cepure, lai nenosaltu. Un kā ar tik lielām klimata izmaiņām kāds vispār var apšaubīt siltumnīcas efekta ietekmi uz mūsu planētu,» pikta ir Elizabete.

Medicīnas nozari pieminēja Edvīns Šteinbergs. Viņa ieskatā Latvijas mediķiem ir augsta kvalifikācija, un to nodrošina tas, ka mācību iestādēs viņiem lekcijas lasa arī praktizējošie ārsti. Zvanītājs atgādināja, ka regulāri dzirdamas sūdzības par to, ka mūsu valstī netiek sagatavoti pietiekami augstas kvalitātes tehniskie speciālisti, un mudināja ņemt piemēru no mediķiem. «Tehniskajās augstskolās kā lektorus vajadzētu piesaistīt strādājošus inženierus ar pietiekami lielu darba pieredzi. Jā, viņu lielākajai daļai nav pedagoģiskās izglītības, taču domāju, ka viņu praktiskās zināšanas šo trūkumu atsvērs,» uzskata E. Šteinbergs.

Jānis no Rīgas uzskata, ka skandāls ap Rīdzenes sarunām un tam sekojošie notikumi ir izdevīgi tikai opozīcijā esošajai Saskaņai. «Kāda skaista ķēde izveidojās, vispirms parādījās oligarhu sarunas, momentā reaģēja radio un TV, izbeidzot sadarbību ar Ventspili. Tūliņ radiofonam uzmetās NEPLP par slikto darbību un uzpūstajiem štatiem, neraugoties uz to, ka radio ir medijs numur viens un tur nav nekādu jucekļu. Un viss notiek latviešu frontē, Saskaņa stāv malā un berzē rokas. Tas ir nožēlojami,» saka Jānis.


http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2017/07/24/neatkariga-klausas