Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

AICINA savās mājās uzņemt apmaiņas skolēnus no Vācijas un Taizemes

© Publicitātes foto

Vidusskolēnu apmaiņas organizācija YFU Latvija aicina pieteikties viesģimenes apmaiņas skolēniem no Vācijas un Taizemes.

Vēl atlicis pusotrs mēnesis līdz brīdim, kad Latvijā ieradīsies apmaiņas skolēni no Vācijas, Taizemes un Austrijas. Viņi turpmāko gadu aizvadīs, dzīvojot viesģimenēs un apmeklējot vietējo skolu, lai iepazītu mūsu zemes kultūru un valodu.

“Šobrīd meklējam vēl 5 ģimenes, kuras būtu gatavas savā vidū uz vienu mācību gadu uzņemt 15-17 gadus vecas skolnieces no Vācijas un Taizemes,” stāsta YFU Latvija direktors Valdis Salaks. “Viesģimenes nozīme apmaiņas skolēna dzīvē ir patiešām liela - tā ir iespēja ne tikai gūt starptautisku pieredzi, iepazīt apmaiņas skolēna dzimtās zemes kultūru, bet arī uzlabot svešvalodu zināšanas, saskarsmes prasmes un paplašināt redzesloku gan bērniem, gan viņu vecākiem.”

Viesģimenes uzdevums ir palīdzēt jaunietim iepazīt mūsu valsti, apgūt latviešu valodu, kā arī atbalstīt ikdienā. “Nereti apmaiņas gada laikā radušās draudzības saites kļūst tik ciešas, ka arī pēc apmaiņas gada skolēni ik pa laikam dodas apciemot savas viesģimenes,” atklāj Valdis Salaks, kurš arī pats savulaik devies apmaiņas gadā uz ASV.

Apmaiņas gada iespaidos dalās apmaiņas skolniece Natalie no Vācijas: ”Gads, ko pavadīju Latvijā, ir bijis labākais manā dzīvē. Nekad neesmu tik daudz smaidījusi un priecājusies. Paldies manai fantastiskajai viesģimenei par to, ka Latviju tagad varu saukt par savām mājām.” Tāpat arī viesģimenes nozīmi uzsver Paola no Meksikas: "Zinu, ka pieņemt ģimenē apmaiņas skolēnu ir liels izaicinājums, jo var nākties mainīt ikdienas rutīnu un saskarties ar neierasto. Taču, ja atvērsi savu sirdi un māju apmaiņas skolēnam uz vienu gadu, vari būt drošs, ka iegūsi labu draugu uz visu mūžu."

Kopš organizācijas pastāvēšanas brīža Latvijā apmaiņas skolēnus ir uzņēmušas vairāk nekā 300 viesģimenes. Pieteikties var ikviena ģimene, kura vēlas un spēj savās mājās izmitināt apmaiņas skolēnu uz vienu gadu. Apmaiņas skolēniem nav nepieciešami īpaši apstākļi, istabu jaunietis var dalīt ar viesbrāli vai viesmāsu, galvenais - draudzīga attieksme un gultasvieta. Bez ēdienreizēm, kuras apmaiņas skolēns ietur kopā ar viesģimeni, ikdienas tēriņus sedz apmaiņas skolēna īstā ģimene.

Lai kļūtu par viesģimeni, aicinām sazināties ar YFU Latvija - zvanot 27706596 vai rakstot info@yfu.lv. Plašāka informācija: www.yfu.lv.