Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Meklēs jaunu LR vadību

© F64

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) vakar nolēma izsludināt konkursu uz Latvijas Radio (LR) valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa finanšu vadības jautājumos amatiem.

Latvijas Radio valdes priekšsēdētājam un arī valdes loceklim prasības ir teju vienādas: abiem jābūt Latvijas Republikas (LR) pilsoņiem, kuriem ir valsts valodas un vismaz divu svešvalodu, no kurām viena ir Eiropas Savienības (ES) oficiālā valoda, zināšanas, maģistra grāds vadībzinātnēs, vismaz piecus gadus ilga darba pieredze vadošā amatā plašsaziņas līdzekļu jomā vai vidējas vai lielas kapitālsabiedrības, organizācijas vai iestādes vadībā, kā arī nevainojama reputācija un vairākas kompetences atbilstoši LR vadības specifikai, tostarp risku un pārmaiņu vadība, finanšu resursu pārvaldība un gada pārskatu sagatavošana, informē NEPLP. Pretendentiem uz šiem amatiem jāsūta pieteikumi un nepieciešamie dokumenti ierakstītā vēstulē pa pastu (pasta zīmogs līdz 25. augustam) uz NEPLP adresi.

Padome pagājušajā nedēļā apstiprināja arī LR amata kandidātu nominācijas komisijas sastāvu. Tās vadītājs būs NEPLP priekšsēdētāja vietnieks Ivars Āboliņš, un tajā strādās arī Patriks Grīva un Gunta Līdaka, Pārresoru koordinācijas centra pārstāvis Vladislavs Vesperis, kā arī eksperti - biedrības Par legālu saturu izpilddirektore, bijusī NEPLP priekšsēdētāja vietniece Dace Kotzeva un Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta Latvijas pārstāvniecības vadītājs Andris Grafs.

Līdz LR valdes locekļu amatu konkursa noslēgumam par valdes locekli NEPLP apstiprināja LR finanšu direktoru Juri Gavaru, kurš no šā gada aprīļa darbojās kā prokūrists. NEPLP 17. jūlija sēdē nolēma atjaunot LR valdi trīs locekļu sastāvā. Pamatojums tam: LR ir nepieciešams cilvēks, kurš būtu kompetents finansiālos jautājumos. Patlaban LR vada Sigita Roķe, kura palika vienīgā no valdes locekļiem pēc tam, kad gada sākumā Aldis Pauliņš un Uldis Lavrinovičs tika atbrīvoti no amata.