Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Negaisa rezultātā bez elektrības Latvijā palikuši ap 15 000 klientu

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Sestdien īsi pēc plkst.19 Latvijā bija reģistrēti 409 avārijas atslēgumi elektrolīnijās, bez elektrības atstājot aptuveni 15 000 klientu, liecina dati AS "Sadales tīkls" elektroapgādes atslēgumu kartē.

Lielākie negaisa postījumi konstatēti Vidzemē, īpaši Saulkrastu pusē, un teritorijā uz dienvidiem no Rīgas - Zemgalē.

Pērkona negaiss turpina plosīsies Vidzemē un vietām Zemgalē, vēlāk tas gaidāms arī teritorijās tālāk uz austrumiem. Negaisa laikā iespējamas ļoti intensīvas lietusgāzes un liela krusa. Galvenais apdraudējums būs vētra, saglabāsies arī virpuļviesuļu risks, brīdina sinoptiķi.

AS "Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus uzmanīties elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā un ievērot elektroierīču drošas lietošanas noteikumus.

"Sadales tīkls" atgādina, ka spēcīga vēja un negaisa laikā ir jābūt uzmanīgiem un piesardzīgiem gaisvadu elektrolīniju tuvumā. Jāatceras, ka spēcīga vēja ietekmē elektrolīniju vados var iegāzties koki vai ieķerties vēja nesti zari, radot apdraudējumu cilvēka dzīvībai. Redzot šādu bīstamu situāciju, tuvoties notikuma vietai nedrīkst, bet nekavējoties jāinformē AS "Sadales tīkls", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404.