Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Pēc trīs nedēļām atklās talantu šovu "X Faktors"

© Scanpix.ee

Jaunais dziedošo talantu šovs X Faktors tiks atklāts 3.septembra vakarā plkst.20:20. Visiem tā būs pirmreizēja pieredze, un tāpēc noteikti spilgti atmiņā paliekoša. Šova vadītājs Markus Riva atbalstīs un iedrošinās potenciālos šova dalībniekus, savukārt vērtēs žūrija ar pieredzi: Aija Auškāpa, Reinis Sējāns un Intars Busulis. Šova uzvarētāja vārds tiks noskaidrots četrpadsmit nedēļu garā muzikālā maratonā, kas noslēgsies 3.decembrī.

X Faktora mērķis ir attīstīt pretendentu personības, lai viņi kļūtu par jaunām un uzlecošām starptautiskām zvaigznēm. Šova filmēšana notiek Rīgas Kinostudijā, un pirmajai kārtai: četriem atlases raidījumiem izraudzīti 138 muzikālie talanti no visas Latvijas, kuri pirmoreiz tiksies aci pret aci ar šova žūrijas pārstāvjiem.

Šova producente Ilze Ūdre atklāj: "X Faktors jau vairāk nekā desmit gadus ir viens no pasaules top skatītākajiem un atpazīstamākajiem televīzijas muzikālajiem šoviem, tāpēc tā veidošana man un manai komandai ir liels gods un arī ļoti liels izaicinājums. Šis ir gan muzikāli, gan vizuāli ļoti sarežģīts projekts. Gatavošanās šovam - konsultācijas ar formāta pārraugiem, dalībnieku atlases, scenāriju izstrāde un daudzi citi sagatavošanās darbi ilga visu šo gadu un tagad ir pienācis brīdis, lai sāktu to realizāciju. Mēs ļoti ceram, ka zvaigznes būs sastājušās tā, lai ieraksti noritētu veiksmīgi, dalībnieki varētu sevi parādīt pēc iespējas labākā veidā un šova noslēgumā mēs varētu teikt - jā, šeit ir dzimušas jaunas muzikālas zvaigznes."

Atlašu raidījumu uzdevums ir atlasīt labākos no labākajiem pretendentiem uz nākamo kārtu - krēslu izaicinājumiem, kuros jau katram žūrijas pārstāvim tiks dots uzdevums izvēlēties sev četrus pretendentus pēc kategorijas: 16-25 gadi, 25 un vairāk gadu, kā arī vokālās grupas.

Pēc krēslu izaicinājumiem uz nākamo kārtu - fināla sērijām, kas tiks pārraidītas tiešraidē, nokļūs 12 pretendenti. Žūrija uzsāks darbu pie pretendenta unikālā skatuves tēla radīšanas un attīstīšanas, un astoņu nedēļu garumā noritēs muzikāla cīņa par iespēju iegūt galveno balvu - 10 000 eiro! Uzvarēs tas, kurš spēs apliecināt sava talanta daudzpusību un oriģinalitāti.