Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Jūrā pazudušais 11 gadus vecais bērns nelaimes brīdī bijis kopā ar pieaugušo

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Otrdien portāls "liepājniekiem.lv" informēja, ka jūrā pie Rucavas šīs nedēļas sākumā pazudis 11 gadus vecs bērns. Valsts policija "TV Kurzeme" sniegusi plašāku informāciju par notikušo.

Pēc glābšanas dienestu sniegtās informācijas pazudušais bija vietējais iedzīvotājs, kurš pirmdienas pēcpusdienā devies peldēties jūrā un sācis slīkt. Meklēšanas darbos iesaistīti arī jūras spēki un Lietuvas krasta apsardze.

"TV Kurzeme" informē, ka informāciju par bērna slīkšanu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēmis pirmdien ap plkst. 14:30. Nekavējoties sākta zēna meklēšana.

Gatis Rozenfelds/ F64 Photo Agency

Valsts policija pastāstījusi, ka kopā ar bērnu nelaimes brīdī bijis arī kāds pieaugušais, taču šobrīd plašāka informācija par notikušā apstākļiem netiek sniegta. Savukārt Jūras spēku štāba plānošanas virsnieks Pēteris Subota atzina, ka “var tikai pieņemt, ka tā bija viļņu radīta straume”. “Vecākiem vienmēr jābūt atbildīgiem par bērnu. Šoreiz noteicošais faktors bija daba, kuras dēļ cilvēki kļūdās,” piebilda Subota.

Liepājas pludmales glābēji novērojuši, ka kopumā vecāki kļuvuši atbildīgāki, taču joprojām esot gadījumi, kad bērni jūrā tiek palaisti peldēties vieni paši.