Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Ašeradens pārliecināts, ka "Vienotība" var sasniegt labu rezultātu Saeimas vēlēšanās

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Sestdien notikušais kongress noslēgs ķildas "Vienotībā", uzskata jaunievēlētais partijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Viņaprāt, tie, kuri vēlējušies aiziet no partijas, to ir jau izdarījuši vai arī izšķirsies par to uzreiz pēc kongresa. Ašeradens akcentēja, ka "Vienotība" ir ievēlama partija, tikai tai ir jāizvērtē kļūdas, tās nedrīkst atkārtot, skaidri jānoformulē vīzija, ar kuru iet uz vēlēšanām. Politiķis ir pārliecināts, ka "Vienotība" var sasniegt labu rezultātu Saeimas vēlēšanās. Ašeradens pastāstīja, ka jau nākamnedēļ sasauks valdes sēdi, kurā tiks izveidots veicamo darbu saraksts.

Runājot par "Vienotības" Saeimas frakcijas vadību, Ašeradens uzvēra, ka būtu vieglprātīgi teikt, ka frakcijas vadītājas Solvitas Āboltiņas dēļ radušās partijas problēmas, tam ir daudz plašāks spektrs.

Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Vienlaikus jaunievēlētais partijas līderis atgādināja, ka aicinās trīs politiķus kļūt par priekšsēdētāja vietniekiem, tostarp Ainaru Latkovski, kurš būšot atbildīgs par sadarbību ar frakciju. Tad kopā ar viņu arī būs pieņemts lēmums kādā veidā tiks risināts frakcijas vadības jautājums.

Taujāts par to, vai Atris Kampars turpinās pildīt "Vienotības" ģenerālsekretāra pienākumus, Ašeradens atkāroti pauda, ka būs jāizvērtē daudzi jautājumi, tad jauna valde pieņems arī šo lēmumu.

Politiķis atzinīgi novērtēja jaunievēlētās valdes sastāvu, kā arī pauda prieku, ka tik daudzi partijas biedri pulcējās uz kongresu vasaras vienā no pēdējām saulainajām sestdienām.

Kā ziņots, Ašeradens šodien tika ievēlēts par "Vienotības" priekšsēdētāju. Uz šo amatu sākotnēji bija pieteikti divi kandidāti - Ašeradens un līdzšinējais "Vienotības" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns. Tomēr Smiltēns kongresā paziņoja, ka izstāsies no partijas, kā arī "Vienotības" Saeimas frakcijas.

Līdz šim "Vienotības" priekšsēdētāja pienākumus pildīja Andris Piebalgs, kurš šoreiz uz šo amatu nepretendēja.