Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Nākamajā nedēļā gaidāms vasarīgi silts laiks

© Valery Matytsin/TASS/ SCANPIX

Arī turpmākās dienas Latvijas teritorija atradīsies ciklonu darbības ietekmē, kas nesīs nepastāvīgus laika apstākļus- sausākas dienas mīsies ar lietainākām, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Šodien dienas pirmajā pusē mākoņi mīsies ar sauli, daudzviet ir gaidāms neliels īslaicīgs lietus, bet līdz ar vakaru Latvijai pietuvosies plašāka nokrišņu un mākoņu zona no rietumiem, kas naktī uz sestdienu šķērsos teritoriju, atnesot lietu teritorijas lielākajā daļā, vietām iespējams arī pērkona negaiss.

Svētdien pēcpusdienā un vakarā Latviju šķērsos nākošā nokrišņu zona, atnesot teritorijas lielākajā daļā īslaicīgu lietu un atsevišķos rajonos ducinās arī pērkons. Šajās dienās mazāk līs vien Latgalē.

Brīvdienās, ieplūsot siltākai gaisa masai, kļūs siltāks, sestdien dienas laikā gaiss iesils līdz +15...+19°, bet svētdien, galvenokārt centrālajos un austrumu rajonos, termometra stabiņš varētu pakāpties līdz pat +20…+23°. Arī naktis kļūs siltākas un gaisa temperatūra būs +10…+16°.

Nedēļas pirmajā pusē vēl ir gaidāms vasarīgi silts laiks- dienas laikā uzspīdot saulei, austrumu un centrālajos rajonos gaisa temperatūra varētu paaugstināties vēl par 2-3°, bet tas būs īslaicīgi, jo silto gaisa masu steigs nomainīt vēsākas, kas nozīmē ne tikai zemākas gaisa temperatūras turpmākās nedēļas gaitā, bet arī vairāk nokrišņu, kā arī brāzmaināku vēju.