Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Slimnīcā nogādāti divi cilvēki, kuriem kļuvis slikti no nepatīkamās smakas Vecmilgrāvī

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Vakar mediķu palīdzība bijusi nepieciešama diviem cilvēkiem, kuriem kļuvis slikti, Vecmīlgrāvī gaisā izplatoties nepatīkamai smakai, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Notikuma vietā vakar vakarā dežūrēja viena NMPD brigāde, tomēr tai nenācās sniegt palīdzību nevienam no mikrorajona iedzīvotājiem. Vēlāk, ap plkst.22.30, mediķi saņēma izsaukumu pie divām personām, kurām bija kļuvis slikti, visticamāk, izplatījušās smakas dēļ.

Abām personām tika konstatētas galvassāpes un slikta dūša. Cietušie nogādāti slimnīcā tālākām pārbaudēm.

Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Kopumā pastiprinātas palīdzības sniegšana mikrorajona iedzīvotājiem saistībā ar nepatīkamās smakas izplatīšanos nav bijusi nepieciešama, atzina Bukša.

Kāda Vecmīlgrāvja iedzīvotāja aģentūrai LETA pastāstīja, ka sajutusi asu smaku, kas viņai izraisījusi nelabumu, tādēļ aizvērusi logu, bet telpa jau bijusi pilna ar nepatīkamu gāzes smaku. Tā izraisījusi arī galvassāpes. Šorīt alerģiska reakcija - acu un kaklu sūrstēšana - joprojām esot arī viņas 17 gadus vecajam dēlam.

Iedzīvotāja pauda neizprati, kādēļ informācija par notikušo un nepieciešamo rīcību parādījusies vien sociālajos tīklos.

Par Vecmīlgrāvī izplatījušos smaku paziņojums medijiem tika izplatīts vien pēc pusnakts, neminot, vai tā ir veselībai kaitīga. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) informēja, ka no plkst.20 līdz 22 uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112 tika saņemti vairāk nekā 400 zvani par izplatījušos smaku.

Kā ziņots, Valsts vides dienests (VVD) pieļauj, ka vakar vakarā Vecmīlgrāvī un tā rajonā gaisā izdalījusies smaka varētu būt merkaptāni, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Viņa skaidroja, ka merkaptāni tiek pievienoti kā piedeva gāzei, lai varētu konstatēt tās noplūdes un gāzes klātbūtni apkārtējā vidē. Pat ļoti niecīgs daudzums šīs vielas izraisa nepatīkamu smaku un diskomfortu.

Bukleviča sacīja, ka VVD arī aicina atsaukties vietējos iedzīvotājus, kuri varētu sniegt papildus informāciju vai kādas norādes par iespējamu smakas izcelsmes vietu.