Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Tiltiņi un pārbrauktuves

© Facebook

"Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Pensionārs Valdis stāstīja, ka piedalījies visās vēlēšanās, kādas atjaunotajā Latvijā bijušas. Arī nākamreiz Saeimu iešot vēlēt, problēma vien tā, ka nav par ko balsot. «Partiju programmas nekam neder, esmu lasījis tās visas līdz apnikumam,» viņš teica un piebilda, ka balsošot par partiju, kas apsolīšot sakārtot pensiju likumu. «Tajā jāieraksta, ka lielākā pensija var būt divreiz lielāka par mazāko, bet mazākajai jābūt vismaz 500 eiro,» domā Valdis.

Ilze savukārt uzskata, ka valsts izturas bezatbildīgi pret saviem pilsoņiem, noliekot tos vergu lomā. «Kā var prasīt maksāt nodokļus, ja pat jauniem cilvēkiem nav naudas mēnešbiļetei vai zobārsta apmeklējumam,» viņa vaicā un piebilst, ka patiesība jau nevienam nepatīkot.

Vairāki zvanītāji pauda savu viedokli par Latvijas armijas komplektāciju. Doma, ka militārā apmācība jāveic vidusskolā situācijā, kad nav obligātā militārā dienesta, vīriem šķita absurda. Ja jau jaunieši caurām naktīm uzdzīvo Vecrīgas klubos un vēl kaujas, tad droši vien enerģiju nav, kur likt. Lai iet dienēt armijā, nevis vāra ziepes - šo domu pauda zvanītāji no dažādām Latvijas malām.

«Kurš nemākulis cēla jauno gājēju tiltiņu pāri Ogres upei? Šopavasar to atklāja, bija smuks, bet nu jau aizpeldējis,» sūrojās Liega.

«Vai kāds nevar salabot dzelzceļa pārbrauktuvi uz ceļa, kas no Sēnītes ved uz Ropažiem. Bedres tur nav, bet starp sliedēm izveidojies tāds kā guļošais policists. Man opelītim gandrīz izpūtēju norāva, tāpēc brauciet uzmanīgi!» - savu bēdu klāstīja lasītājs Juris. «Pie pārbrauktuves ir tālruņa numurs, kur zvanīt, ja nedarbojas tās signāli, bet kam lai prasa, lai saremontē ceļu?»