Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Jaunais "iPhone" Latvijā būs pēc nedēļas

© AP/Scanpix

Jaunākais no iPhone saimes – iPhone 8 – Latvijā būs nopērkams, sākot ar 29. septembri, savukārt iPhone X, kas tika nosaukts par lielāko soli uz priekšu kopš pirmā iPhone izlaišanas 2007. gadā, Latvijā nonāks vien novembra sākumā. Pagaidām nav zināmas šo ierīču cenas Latvijā.

Lattelecom veikalos un interneta veikalā jaunajam iPhone 8 un iPhone 8 Plus varēs pieteikties jau no piektdienas, 22. septembra, lai pirmie savus jaunos telefonus saņemtu 29. septembrī. Savukārt flagmanis iPhone X Lattelecom veikalu klientiem iepriekšpārdošanā nonāks pusnaktī uz 27. oktobri, un pirmie tos saņems 3. novembrī.

Mobilo sakaru operatora Latvijas mobilais telefons (LMT) preses sekretāre Elīna Lidere Neatkarīgajai atklāja, ka jauno iPhone 8 un iPhone 8 Plus LMT sāks tirgot 29. septembrī, bet iPhone X - 3. novembrī.

Tele2 un Bite telefonu iPhone 8 un iPhone 8 Plus iepriekšpārdošanu sāks jau piektdien, tas ir, 22. septembrī, bet veikalos tie nonāks 29. oktobrī. Savukārt iPhone X mobilo sakaru operatora Tele2 klientiem iepriekšpārdošanā būs pieejams, sākot no šā gada 27. oktobra.

AP/Scanpix

Interese par iPhone Latvijā ir liela. Mobilo sakaru operatora Bite veiktais pētījums liecina, ka piektajai daļai skolēnu un studentu (vecumā līdz 24 gadiem) ir kāds no iPhone modeļiem. Visvairāk - 39,2% - Samsung zīmola viedtālruņu, jo, kā skaidro Bite mārketinga vadītāja Diāna Šmite, šajā vecumā bērnu izvēli nereti nosaka vecāki, taču paši jaunieši labprātāk dotu priekšroku iPhone viedtālruņiem. Šā zīmola telefonu kāro teju katrs otrais skolēns un students (42% no aptaujātajiem), savukārt Samsung zīmola mobilajam tālrunim priekšroku dotu katrs trešais jeb 34% respondentu.