Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Elksniņš: Daugavpils domes koalīcijai "komforta zonas" nebūs

© Rūta Kalmuka/ F64 Photo Agency

Septembra sākumā Daugavpils mēra amatu zaudējušais Andrejs Elksniņš (S) šodien preses konferencē atkārtoti apgalvoja, ka iet projām no Daugavpils neplāno un Saeimas vēlēšanās nepiedalīšoties.

"Es nesagādāšu prieku tiem, kas vēlētos, lai aizeju uz Saeimu. Daugavpils domē ievēlētie Saskaņas deputāti aktīvi darbosies, iesniegs pašvaldībā savus priekšlikumus par dažādiem pilsētai svarīgiem jautājumiem, sekos to virzībai un deputātu balsojumiem un informēs par notiekošo pilsētas iedzīvotājus. Pašreizējai koalīcijai "komforta zonas" nebūs," uzsvēra Elksniņš.

Savu izvēli nestartēt Saeimas vēlēšanās Elksniņš skaidroja ar vairāku simtu daugavpiliešu atbalstu, kas bija ieradušies domes sēdē, lai atbalstītu viņu dienā, kad viņš zaudēja Daugavpils mēra amatu. "Esmu atbildīgs šo cilvēku priekšā, nevaru viņus pievilt, ļaujot pašreizējai koalīcijai darīt, ko viņi grib," teica Elksniņš.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Viņš pieļāva, ka šī paša iemesla dēļ viņš visdrīzāk varētu atteikties arī no dalības Eiroparlamenta vēlēšanās.

Patlaban paralēli Daugavpils domes deputāta pienākumu pildīšanai Elksniņš ir atjaunojies savu darbību Advokātu kolēģijā, kā arī cer sākt pasniedzēja karjeru Juridiskajā fakultātē.

Jau vēstīts, ka Daugavpils mēra amatu Elksniņš zaudēja Daugavpils domes ārkārtas sēdē 2.septembrī.