Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Mūžībā aizgājis Mākslas akadēmijas profesors Andris Rubenis

© Publicitātes foto

3. oktobra naktī 66 gadu vecumā miris Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, filozofijas doktors un virknes grāmatu par filozofiju, Eiropas kultūras vēsturi un mākslas vēsturi autors Andris Rubenis.

Andris Rubenis bija ilggadējs Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas zinātnes nodaļas Humanitāro zinātņu katedras vadītājs, kurš ar savām grāmatām un pasniedzēja darbu vairāk nekā 40 gadu garumā sekmēja humanitārās izglītības latviešu valodā attīstību. Līdztekus enciklopēdiskām zināšanām viņam piemita arī lielisks stāstnieka talants, spēja aizraut un ieinteresēt studentus daudzās augstskolās un profesionāļus dažādās jomās.

Bez Andra Rubeņa darbu "Ētika. Viduslaiku izglītība, antropoloģija un ētika", "Ētika. Rietumu baznīctēvu antropoloģija un ētika", "Ētika. Kristīgās antropoloģijas un ētikas veidošanās", "Senās Romas kultūra", "Viduslaiku kultūra Eiropā", "Renesanses filozofiski maģiskais reālisms", "Absolūtisma un apgaismības laikmeta kultūra", "Baroks un klasicisms", "Mākslinieku cerību un domu pasaule renesanses laikmetā" un "Mākslas vēstures teorijas vēsture" un citām nav iedomājams neviena studenta vai mākslas vēstures interesenta grāmatplaukts.

Atvadīšanās no Andra Rubeņa notiks Rīgas Krematorijā sestdien, 7. oktobrī plkst. 12:00.