Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Kurzemes upēs saglabājas augstākais ūdens līmenis kopš 2013.gada

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Daudzviet Latvijā pakāpeniski turpina celties ūdens līmenis, vairākās Kurzemes upēs tas ir augstākais kopš 2013.gada sākuma, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ziemeļkurzemes upē Irbē ūdens līmenis kopš 3.oktobra kāpis par 2,63 metriem, sasniedzot augstāko atzīmi kopš 2013.gada janvāra.

Arī Rojas upē ūdens saglabājas augstākajā līmenī kopš 2013.gada paliem, turklāt līdz tā gada maksimumam patlaban atlikuši tikai divi centimetri.

Līdzīga situācija ir Užavā, kur ūdens līmenis sasniedzis augstāko atzīmi kopš 2013.gada pirmajām dienām.

Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Durbē pie Cīravas ūdens līmenis kopš pirmdienas pazeminājies par vairāk nekā 60 centimetriem. Nedēļas sākumā ūdens līmenis šajā vietā bija pakāpies līdz vienai no augstākajām atzīmēm pēdējo gadu laikā.

Bārtā ūdens līmenis lēnām krītas. Ventā tas nedaudz svārstās un ir teju divus metrus augstāks nekā mēneša sākumā.

Lielupes, Daugavas un Gaujas baseinā ūdens līmenis pārsvarā saglabājas zem septembrī sasniegtā maksimuma, taču daudzās upēs ūdens līmenis pamazām kāpj.

Amatā pie Melturiem ūdens līmenis ir 115 centimetru virs novērojumu stacijas nulles punkta, kas nozīmē, ka upe joprojām ir laivojama.

Ūdens temperatūra +8..+11 grādu.

Tā kā arī tuvākajās diennaktīs palaikam gaidāms lietus, upēs saglabāsies augsts ūdens līmenis, vietām - galvenokārt Kurzemē - joprojām būs applūdušas palienes.