Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Šīs nedēļas izskaņā gaidāmi ļoti nepatīkami laikapstākļi

© Sputnik/ SCANPIX

Šīs nedēļas sākumā pāri Skandināvijai virzīsies vairāki cikloni (tajā skaitā bijusī tropiskā viesuļvētra “Ofēlija”), kas noteiks laikapstākļus Latvijā. Valsti vairākkārt šķērsos atmosfēras frontes, tādēļ gaidāms neliels lietus. Brīžiem uzspīdēs saule. Dominēs rietumu, dienvidrietumu vēji, kas piekrastē brāzmās sasniegs 15 m/s. Ieplūdīs siltākas gaisa masas, tādēļ gaiss pirmdien dienas laikā iesils līdz +18 grādiem, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nedēļas vidū pastiprināsies augsta spiediena apgabals un vējš pierims. Laiks pamatā būs mākoņains, tomēr brīžiem skaidrosies. Nokrišņu būs maz un tikai atsevišķās vietās. Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss, kas nozīmē, ka naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz +4…+9 grādiem bet dienā nepārsniegs +8…+13 grādus.

Ekrānšāviņš no LVĢMC

Darba nedēļas izskaņā un brīvdienās atsāksies ciklonu aktivitāte. Latvijai pāri virzīsies plašākas nokrišņu zonas. Liela iespējamība, ka lietus būs ilgstošs un vietām arī stiprs. Piedevāmpastiprināsies dienvidu puses vēji, kas valsts lielākajā daļā brāzmās sasniegs 15-17 m/s. Nedēļas izskaņā dienvidu vējus nomainīs ziemeļu puses vēji, un Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss.