Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā sāk tirgot AirDog dronu ar 3D funkciju

© kickstarter.com

Latvijā uzsākta pašmāju uzņēmuma AirDog jaunākā bezpilota lidaparāta ADII jeb AirDog 2 tirdzniecība.

Latvijā uzsākta pašmāju uzņēmuma AirDog jaunākā bezpilota lidaparāta ADII jeb AirDog 2 tirdzniecība. Līdz 29. oktobrim iepriekšpārdošanā un arī pēc preču nonākšanas veikalā jaunāko latviešu radīto drona modeli Baltijas tirgū varēs iegādāties tikai interneta veikalā lattelecomveikals.lv, informē Lattelecom pārstāvji.

Turpinot attīstīt Latvijā radīto dronu, kas pirms vairākiem gadiem radīja apvērsumu ekstrēmo sporta veidu filmēšanā no gaisa, AirDog izveidojis tehnoloģiski vēl spēcīgāku lidojošo kameru - ADII. Jaunajā modelī ieviesti vairāki uzlabojumi, lai piedāvātu pasaulē labāko dronu bezceļu riteņbraukšanas, slēpošanas, motociklu ekspedīciju un citu aktīvās atpūtas piedzīvojumu iemūžināšanai.

Jaunajā dronā iestrādāta 3D lidojuma ceļa noteikšanas funkcija, kas ļauj noteikt tā virzīšanās trajektoriju un tādejādi iepriekš paredzēt, no kādiem šķēršļiem lidaparātam būs jāizvairās. Ir uzlabots akumulatora darbības ilgums, un piedāvājumā ir video režīms, kas ļauj filmēt ne tikai darbību, bet arī gleznainus apkārtnes skatus. Tāpat kā pirmais AirDog drons, arī ADII ir pilotējams ar vadības aproci, kas lietotājam filmēšanas laikā nodrošina neierobežotas iespējas pilnīgai kustību brīvībai gan aktivitātēs uz sauszemes, gan ūdenī. Kā norāda tā ražotāji, šobrīd ADII dronam tirgū analogu konkurentu nav.

AirDog jaunā drona ADII pārdošanas cena Baltijā ir 1548 eiro.

Iepriekšpārdošanā pasūtītos bezpilota lidaparātus pirmie klienti saņems jau no 30.oktobra.

Bezpilota lidaparātu ADII izstrādājis SIA AirDog, kas pilnībā pieder ASV reģistrētajam AirDog Inc. Pēc ļoti veiksmīgi īstenotās pirmās Kickstarter kampaņas 2014. gadā, uzņēmums sevi pieteica ar vienu no pasaulē pirmajiem komerciālajiem droniem, kas darbojas ar automātiskās sekošanas funkciju. Arī jaunākā modeļa attīstīšanai atbalsts saņemts pūļa finansējuma vietnē Kickstarter, šovasar piesaistot 300 000 ASV dolāru.