Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Aptauja: Teju puse Latvijas iedzīvotāju strādā arī atvaļinājumā

© FirmBee/pixabay.com

Gandrīz katrs otrais jeb 49% strādājošo Latvijas iedzīvotāju sava atvaļinājuma laikā veic vismaz kādu ar darbu saistītu uzdevumu.

Gandrīz katrs otrais jeb 49% strādājošo Latvijas iedzīvotāju sava atvaļinājuma laikā veic vismaz kādu ar darbu saistītu uzdevumu, secināts interneta personāla atlases uzņēmuma CV-Online Latvia un viesnīcu un atpūtas pakalpojumu e-veikals GribuAtpusties.lv. veiktajā aptaujā.

Visvairāk atvaļinājumā nākas atbildēt uz telefona zvaniem ar darbu saistītos jautājumos, to norādījis turpat katrs ceturtais jeb 24% aptaujāto.

Tāpat arī secināts, ka visbiežāk darba uzdevumus turpina veikt augstākā un vidējā līmeņa vadītāji. Savukārt, analizējot pēc darbības nozares, dati uzrāda, ka 70% mārketingā strādājošie nereti savu atvaļinājuma laiku velta arī darba lietām, kas ir augstākais rādītājs starp nozarēm.

Aptaujas dati atspoguļo, ka turpat katram otrajam sava atvaļinājuma laikā nākas veikt kādu ar darbu saistītu uzdevumu - atbildēt uz tālruņa zvaniem (24%), strādāt ar datoru (13%), atgriezties 1- 2 reizes darbavietā (8%), atgriezties darbavietā vairāk nekā 2 reizes atvaļinājuma laikā (3%), pārtraukt savu atvaļinājumu un atgriezties darbā pavisam (1%).

Pēc aptaujas datiem, visbiežāk sava atvaļinājuma laikā ar darbu saistītus uzdevumus turpina veikt 76% augstākā līmeņa vadītāji un 72% vidējā līmeņa vadītāji. Salīdzinoši retāk to dara, piemēram, zemākā līmeņa vadītāji 60%, speciālisti 44%, asistenti 50%, bet starp strādniekiem 25% norādīja, ka atvaļinājuma laikā ir bijuši ar darbu saistīti uzdevumi.

Galvenokārt, darba ņēmēji dodas divu nedēļu atvaļinājumā, ko norādīja 38% respondentu, 21% - atvaļinājumam velta vienu nedēļu, bet 13% ir bijusi iespēja atpūsties ilgāk nekā četras nedēļas. Savukārt, 7% atklāja, ka viņu atvaļinājums ir īsāks par nedēļu. Aptauja arī atklāj, ka 8% atvaļinājumā pavada trīs nedēļas, bet 13% darba ņēmēju - četras nedēļas.

Respondenti, kuri norādīja, ka atvaļinājumu jau izmantojuši, visbiežāk pēc tā jūtas tikai daļēji atpūtušies, to atzina 58%, tikai 28% atzina, ka pēc atvaļinājuma jūtas pilnībā atpūtušies, bet 14% pēc sava atvaļinājuma atpūtušies nejūtas.