Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Mazā Ivana nāves izmeklēšana: No darba atlaista policijas darbiniece

© Alnis Stabule/ F64 Photo Agency

Šī gada jūlijā liela daļa sabiedrības sekoja līdz Liepājā pazudušā Ivana meklēšanai. Desmit dienas pēc pazušanas piecus gadus vecais puisēns meža masīvā Dubeņos tika atrasts miris. Šobrīd turpinās šīs lietas izmeklēšana, tomēr joprojām izskan pretrunīga informācija par bērna nāves apstākļiem. Tiek vērtēta vecāku atbildība, autobusa šofera rīcība, gan arī policijas darbinieces rīcība, kura palaida garām informāciju, ka mazais puika nākamajā dienā pēc pazušanas redzēts Dubeņu ciemā.

Sarunā ar "LNT Ziņu Top 10" Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis informē, ka ir uzsāksts kriminālprocess par mazā Ivana pazušanu, par nāves apstākļiem, un otrs kriminālprocess ierosināts par pienākumu nepildīšanu, kas attiecas uz vecākiem un arī uz autobusa vadītāju, kurš, iespējams, varēja novērst šo. "Kas attiecās uz šo izmeklēšanu, mēs esam secinājuši, ka šī darbiniece, kas, iespējams, varēja pagriezt kaut kādā veidā savādāk. Ir izvērtēts, ka viņa nav atbilstoši pildījusi savus pienākumus un ir disciplināri sodīta ar atbrīvošanu no dienesta Valsts policijā."

Arī sabiedrībā izskanējušas dažādas spekulācijas par mazā Ivana likteni. Pēdējā, ka Ivana vecākiem nav bijusi iespēja atpazīt mirstīgās atliekas. Liepājas kriminālpolicijā "LNT Ziņu TOP 10" atklāj, ka Ivana māte patiešām vērsusies policijā ar lūgumu veikt atkārtotas DNS analīzes.

Alnis Stabule/ F64 Photo Agency

Valsts policijas Liepājas Kriminālpolicijas biroja galvenā inspektore Rita Grīnvalde informē, ka uz atpazīšanām bija aicināti abi Ivana Berladina vecāki. Viena atpazīšana notika pēc bildēm, otra atpazīšana notika tieši morgā. No ekspertīzes atzinuma iziet, ka mirušais puika, kas ir atrasts 11. jūlijā Dubeņu meža masīvā ir Ivans Berladins

Ivans bija jaunākais bērns ģimenē, kurā aug vēl trīs bērni - divi puikas un meita. Ģimene šobrīd atrodas pastiprinātā sociālā dienesta un bāriņtiesas redzes lokā. Liepājas sociālajā dienestā atklāj, ka Ivana ģimenei tiek nodrošināta rehabilitācija, gan māte, gan arī pārējie bērni saņem psihologa pakalpojumus.Tāpat tiek veiktas regulāras apsekošanas, lai pārliecinātos, ka pārējie bērni dzīvo piemērotos apstākļos.