Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Saeimas komisija sāk darbu pie nākamā gada valsts budžeta projekta

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Sākot darbu pie nākamā gada valsts budžeta projekta un paredzētajiem grozījumiem likumos, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pirmdien uz sēdi aicinājusi Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS).

Komisijas sēdē plānots iepazīties ar aktuālo informāciju par valsts finanšu situāciju, makroekonomiskajām tendencēm, kā arī to, kādas prioritātes noteiktas nākamgad, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Budžeta komisijas sēdē aicināts piedalīties arī Fiskālās disciplīnas padomes priekšsēdētājs Jānis Platais, kā arī Finanšu ministrijas un citu atbildīgo ministriju pārstāvji.

Komisijas sēde pirmdien sāksies plkst.10 Jēkaba ielā 6/8, 207.telpā.

Kā ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā nodeva izskatīšanai parlamenta komisijās nākamā gada valsts budžeta projektu un saistītus likumprojektus. Kopumā likumu paketē iekļauti divi jauni likumprojekti, grozījumi 26 likumos, kā arī likumprojekts par vidēja termiņa budžeta ietvaru un pats budžeta projekts.

Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

2018.gada valsts budžeta projektā nākamā gada ieņēmumi plānoti 8,75 miljardu eiro apmērā jeb par 725,11 miljoniem eiro vairāk nekā pērn, bet izdevumi - 8,95 miljardu eiro apmērā jeb par 624,82 miljoniem eiro vairāk nekā 2017.gadā.

2018.gada budžeta prioritāte ir veselības nozare, kuras finansējums pirmo reizi pārsniedz vienu miljardu eiro.

Veidojot nākamā gada budžetu, politiķi apņēmušies atteikties no tā dēvētajām "deputātu kvotām", tātad nebūs paredzēts papildu finansējums parlamentāriešu ierosinājumiem, tomēr viņi varēšot iesniegt priekšlikumus par efektīvāku līdzekļu izlietojumu.

Budžetu un saistītus likumus izskatīt pirmajā lasījumā plānots šonedēļ, bet pieņemt galīgajā lasījumā - novembra beigās.