Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Lindermans paziņojis, ka vēlēšanās nestartēs un vispār ''nekādu plānu'' viņam neesot

© Mārtiņš Cīrulis/f64

Prokremliskais aktīvists Vladimirs Lindermans neplāno piedalīties nevienās no gaidāmajām vēlēšanām.

Lindermans aģentūrai LETA noliedza publiski izskanējušo informāciju, ka viņš kopā ar Eiropas Parlamenta deputātiem Tatjanu Ždanoku (LKS) un Andreju Mamikinu (S) plāno veidot kopīgu sarakstu, ar kuru startēt kādās no gaidāmajām vēlēšanām.

"Netaisos iet uz vēlēšanām. Tas, ka Mamikins it kā gribot mums pievienoties, arī ir muļķības - nekad neesam par to ar viņu runājuši. Man nav nekādu plānu, turklāt esmu nepilsonis. Es atbalstu tos spēkus, kas iestājas par izglītību krievu valodā, bet pats aktīvi netaisos iesaistīties vēlēšanās," teica Lindermans.

Viņš pieļāva, ka viedokli par viņu apvienošanos vienotā sarakstā partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs paudis, jo viņa pārstāvētajā partijā ir kādas iekšējas nesaskaņas. "Domāju, ka te ir kādas "Saskaņas" iekšējās problēmas, kas varētu būt saistītas arī ar tā sauktā "krievu jautājuma" saasināšanos kontekstā ar mazākumtautību skolām," pauda Lindermans.

Kā ziņots, no "Saskaņas" Eiropas parlamentā ievēlētais Mamikins nākamajās vēlēšanās netiks iekļauts partijas deputātu kandidātu sarakstā, telekanāla TV3 raidījumam "Nekā personīga" teica "Saskaņas" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs. Kā atsaucoties uz Urbanoviču, vēsta raidījums, Mamikins esot pārgājis Latvijas Krievu savienības līderes, EP deputātes Tatjanas Ždanokas nometnē un kopā ar prokremlisko aktīvistu Vladimiru Lindermanu plāno vēlēšanās startēt ar savu sarakstu.