Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Kozlovskis norāda, kā būtu jāstrādā ar bēgļiem

© F64 Photo Agency

Ar personām, kuras Latvijā ieguvušas bēgļa statusu, vajadzētu strādāt vienai koordinējošai institūcijai, šādu viedokli šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Viņaprāt, šīs vienas institūcijas galvenais uzdevums būtu koordinēt bēgļu dzīvesvietas, darbavietas, veselības aprūpes un bērnu izglītības jautājumus tā, lai ģimenēm, kuras tiešām vēlas dzīvot Latvijā, šāda iespēja tiktu nodrošināta.

Kozlovskis atzina, ka "uz vienas rokas pirkstiem ir saskaitāmi" tie pārvietotie bēgļi, kuri labprātīgi paliek uz dzīvi Latvijā. Pēc viņa teiktā, tas ir saistīts ar bēgļu vēlmi iegūt labāku sociālo nodrošinājumu, kā arī ar nespēju Latvijā atrast dzīvesvietu un sociālekonomiski iekļauties šeit.

Ministrs pastāstīja, ka jau tuvākajā laikā tiks īstenots pilotprojekts, kurā pašvaldības iesaistīsies bēgļu dzīvesvietas un darbavietas meklējumos, taču šajā konkrētajā gadījumā labumu no projekta varētu gūt vien dažas ģimenes.

F64 Photo Agency

Eiropas Savienības bēgļu pārvietošanas programmā uz Latviju līdz šim pārvestas kopumā 346 personas. Vēl daudz bēgļa statusa lūdzēju mūsu valstī ierodas pašu spēkiem, un šogad šo cilvēku skaits ir īpaši liels, pastāstīja Kozlovskis. Viņš gan atzīmēja, ka daudzi no bēgļa statusa lūdzējiem to neiegūst.