Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Aivara Lemberga liecības par uzņēmējsabiedrību „BARNES INDUSTRIES LTD.”

© Ekrānšāviņš no avīzes

2.lapa

NEDEKLARĒTO KAPITĀLA DAĻU SKAITS

Kā jau minēju iepriekš, tieku apsūdzēts par to, ka, cita starpā, es neesot deklarācijā norādījis ziņas par man piederošo kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” KAPITĀLA DAĻU skaitu.

Prokurors apsūdz mani, ka es neesot deklarācijā norādījis, citēju: “NE MAZĀK KĀ 333,33 KAPITĀLA DAĻAS”.

Tātad secinu, ka prokuroram pa visiem šiem vismaz divpadsmit gadiem, kopš notiek šis kriminālprocess, nav izdevies pilnīgi nekādā veidā tikt pie skaidrības, cik tad man pieder KAPITĀLĀ DAĻAS. Prokurors tālāk par secinājumu “ne mazāk kā” nav ticis, un ir apstājies pie šāda “daudzuma”.

Tātad, ne vienā dokumentā, ne arī liecinieku liecībās prokurors nav radis atbildi un skaidrību par konkrētu it kā nedeklarēto kapitāla daļu skaitu. Nav zināms, no kurienes prokurors Juris Juriss kā vienpersonisks autors 2008.gada 3.jūlija apsūdzībai, 2016.gada 16.jūnija apsūdzībai un 2017.gada 24.aprīļa apsūdzībai, ir radis ziņas, ka man piederēja 2007.gada 31.decembrī vismaz 333,33 kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” KAPITĀLA DAĻAS, ar šādu apgalvojumu apsūdzībā liekot noprast, ka piederēja varbūt tomēr vairāk? Es neesmu redzējis nekad pilnīgi nevienu dokumentu, tajā skaitā jelkādu apliecinājumu, sertifikātu vai izziņu, vai kaut vismaz kādu liecību, kur būtu norādīts, ka man piederēja vismaz 333,33 kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” KAPITĀLA DAĻAS.

Dīvaini, bet uzliekot arestu 2007.gada decembrī kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” TURĒTĀJA AKCIJĀM, prokurors arī nav norādījis, cik tad, viņaprāt, man piederošās - ne KAPITĀLA DAĻAS, bet TURĒTĀJA AKCIJAS -prokurors arestē un nodod Šveices advokātam Meronim. Tajā protokolā tiek apgalvots, ka visas akcijas piederot „Lembergu ģimenei”.

Rudolfs Meronis, kurš, kā pats izsakās daudzkārt publiskā telpā ar masu mediju starpniecību, kā arī kā liecina tiesā prokurora aicinātie liecinieki, ir personīgi kļuvis “stāvus bagāts” no kriminālprocesā arestētās mantas glabāšanas, lai personiskās mantas kāres vadīts iegūtu sev, savā varā viņam tik ienesīgās AKCIJAS, ir izsniedzis prokuroram kaut ko līdzīgu uzziņai, norādot, ka kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” „PATIESĀ LABUMA GUVĒJS” esot „Lembergu ģimene”, kas sastāvot no trim personām.

Dīvaini, ja jau Merons izdeva šādu uzziņu prokuroram, tad kādēļ gan tas pats Merons neizsniedza prokuroram izziņu vai uzziņu, norādot, kurām konkrēti personām pieder kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” AKCIJAS, un tieši cik AKCIJAS kuram akcionāram pieder?

Jāteic gan, ka Merons ne tikai prokuroram nav izsniedzis šādu vai līdzīgu „papīri”, bet arī man neko tādu nav izsniedzis. Jo sevišķi tas ir nesaprotami sakarā ar to, ka, kā jau teicu, atbilstīgi 2008.gada 3.jūlija apsūdzībai, kurā bija norādīts, ka kompānijai esot “TURĒTĀJA KAPITĀLA DAĻAS”, vēlāk prokurors nogrozīja apsūdzība, atceļot pats savu 2008.gada 3.jūlija apsūdzības apgalvojumu, ka kompānijai esot “TURĒTĀJA KAPITĀLA DAĻAS”!

Tātad - ja ir šāda apsūdzība, ka man pieder NE MAZĀK KĀ 333,33 KAPITĀLA DAĻAS, tad, loģiski secinot, nevajadzētu būt tā, kā tas ir tagad, proti, ka nepastāv itin neviens dokuments, no kura būtu jābūt redzamām ziņām par KAPITĀLA DAĻU piederību un daudzumu tā, kā tas norādīts apsūdzībā!

Tad lūk, sakarā ar apsūdzību par „NE MAZĀK KĀ 333,33 KAPITĀLA DAĻU” nedeklarēšanu gribu liecināt, ka man ne 2007.gada 31.decembrī, ne arī attiecīgi citu apsūdzībā norādīto gadu 31.decembros nepiederēja ne 333,33, ne arī “ne mazāk kā 333,33” KAPITĀLA DAĻAS kompānijā „BARNES INDUSTRIES LTD.” ar kantori jeb adresi kaut kur Britu Virdžīnu salās, kā tas norādīts 2017.gada 24.aprīļa apsūdzībā!

Turpinājumu lasi nākamajā lapā