Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Sprādzienā izpostītā ēka Valmierā nerada draudus apkārtējiem

© Ekrānšāviņš/Twitter/@ValmierasZinas

Šodien Brīvības ielā Valmierā gāzes sprādzienā cietusī ēka nerada draudus apkārtējiem, informēja Valmieras pilsētas Būvvaldes galvenais būvinspektors Juris Mellēns.

Būvvalde gan nav veikusi inspekciju, tomēr Mellēns atzīmē, ka tas nav nepieciešams, jo ēka ir privātīpašums un īpašnieki nav izteikuši vajadzību pēc pārbaudes veikšanas. Turklāt tāpat ir skaidrs, ka ēka nav apdzīvojama.

To, kas ar sprādziena izpostīto būvi notiks tālāk, lems tāsīpašnieki, tomēr, ja tuvākajā laikā nekas netiks darīts, būvvalde tos varētu uzmeklēt, lai mudinātu rīkoties. Tāpat īpašniekiem būs jāsniedz paskaidrojumus par notikušo pašvaldības policijai.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) īpašumu ir ierobežojis.

Jau vēstīts, ka šodien ap plkst.9 VUGD saņēma izsaukumu uz Brīvības ielu, kur kādā ēkā noticis sprādziens.

Ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāvu ēkā ar mansardu nograndis sprādziens kā rezultātā sagruvis ēkas jumts, mansarda stāvs un ēkas sienas. Notikumā bija cietis 79 gadus vecs vīrietis, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

NMPD pārstāve Inga Vītola aģentūrai LETA sacīja, ka cietušais vīrietis nogādāts slimnīcā ar apdegumiem, taču viņa stāvoklis ir stabils. Citu cietušo nav, norādīja Vītola.

Ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja sagruvušo ēku un pārliecinājās, ka ēkā vai tās apkārtnē neatrodas cilvēki. VUGD notikuma vietā darbu ir pabeidzis un kā iespējamais eksplozijas iemesls tiek minēts gāzes noplūde no gāzes plīts vai balona.

Notikuma vietā strādā 16 Valmieras, Strenču, Smiltenes un Cēsu ugunsdzēsēji un pieci speciālie ugunsdzēsības transportlīdzekļi.