Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

UZMANIES! Šorīt sliktākais ceļu stāvoklis - ap Rīgu un Kurzemē

© F64

Šorīt daudzviet Latvijā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, bet sliktākais ceļu stāvoklis ir ap Rīgu un vietām Kurzemē, liecina "Latvijas valsts ceļu" (LVC) informācija.

Šorīt braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa Liepājas šoseju no Skrundas līdz Grobiņai, pa Kandavas - Kuldīgas šoseju, pa Tallinas šoseju no Rīgas līdz Tūjas pagriezienam, pa Vidzemes šoseju no Rīgas līdz Raunas pagriezienam, pa Daugavpils šoseju no Rīgas līdz Lielvārdei, pa Tīnūžu - Kokneses šoseju, kā arī pa Rīgas apvedceļu Daugavas labajā krastā.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Dobeles, Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Talsu, Tukuma, Ogres, Rīgas un Ventspils apkārtnēs.

Ceļu uzturētāji slidenos ceļa posmus kaisot ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 76 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Starpsezonā LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem uz ceļa, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci. Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem, tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām. Īpaši strauji apledojums var veidoties uz autoceļiem kas iet cauri mežiem vai gar ūdenstilpnēm, kā arī uz tiltiem un pārvadiem.