Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Ministre par nākamā gada budžetu: Tas ir "vitamīnu budžets"

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Nākamā gada budžetu, kuru ceturtdien galīgajā lasījumā plāno apstiprināt Saeima, varētu devēt par "vitamīnu budžetu", intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" teica finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Tostarp viņa norādīja, ka nākamā gada budžetā ir paredzēti "vitamīni" tautsaimniecībai, proti, plānotas vairākas lietas, kas palīdzēs uzņēmējiem attīstīties, kā arī par nākamā gada budžeta prioritāti ir noteikts finansējums veselībai, lai veselības aprūpe iedzīvotājiem kļūtu pieejamāka.

"Tādējādi nākamā gada budžetu varētu dēvēt par "vitamīnu budžetu"," teica Reizniece-Ozola.

Tāpat ministre atzīmēja, ka būtisks finansējums nākamā gada budžetā ir atvēlēts aizsardzībai un demogrāfijai. Vienlaikus šogad budžeta pieņemšanā deputāti ir atteikušies no tā devētajām kvotām.

Kā pozitīvu lietu Reizniece-Ozola minēja arī to, ka, pieņemot budžetu, gada beigās netiek mainīti nodokļi - nodokļu reforma tika apstiprināta vasaras vidū, līdz ar to nosacījumi uzņēmējiem bija skaidri un tiem varēja sagatavoties.

Reizniece-Ozola izteica arī cerību, ka nākamā gada budžetu Saeima ceturtdien pieņems un atgādināja, ka arī Eiropas Komisija šo budžetu ir novērtējusi par pilnībā atbilstošu eirozonas Stabilitātes un izaugsmes paktam. Budžeta novērtējums ir labākais kopš Latvijas pievienošanās eirozonai, piebilda ministre.

Jau vēstīts, ka Saeima trešdien, 22.novembrī, izskatīja daļu ar nākamā gada valsts budžetu saistīto likumprojektu un nolēma turpināt darbu ceturtdien. Saeima trešdien ar pārtraukumiem strādāja no plkst.9 līdz 17, bet tad izsludināja pārtraukumu sēdē līdz ceturtdienas plkst.9.

Trešdien Saeima paguva izskatīt 23 likumprojektus un sāka vēl viena likumprojekta skatīšanu. Šogad politiķi bija vienojušies, ka budžeta izskatīšana neturpināsies vēlā vakarā, kā tas noticis iepriekšējos gados.