Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Iedzīvotājiem izdodas panākt, ka Jūrmalā, iespējams, tiks mainīta caurlaižu sistēma

© Nora Krevneva/ F64 Photo Agency

Lēmums mainīt iebraukšanas caurlaižu sistēmu Jūrmalā pieņemts, ievērojot saņemtos priekšlikumus no pilsētas iedzīvotājiem, viesiem un uzņēmējiem, pastāstīja Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite.

Viņa skaidroja, ka šogad iegādāto caurlaižu skaits bija aptuveni par piektdaļu lielāks nekā pērn. "Pašvaldība prognozē, ka iegādāto caurlaižu skaits pieaugs arī 2018.gadā, un 4,8% ieņēmumu samazinājums, kas prognozēts caurlaižu izmaiņu dēļ, nesamazinās kopējos ieņēmumus no caurlaižu režīma," norādīja pašvaldības pārstāve.

Leite informēja, ka kopējais caurlaižu ieņēmumu apjoms 2017.gadā bija 2,68 miljoni eiro un 4,8% no šīs summas ir aptuveni 130 000 eiro. "Pēdējo trīs gadu laikā caurlaižu skaits ik gadu ir pieaudzis, un kopš stingrākas kontroles sistēmas ieviešanas šogad caurlaižu skaita pieaugums bijis lielākais pēdējo gadu laikā," norādīja pašvaldības pārstāve. Līdz ar to bažas, ka caurlaižu piešķiršanas izmaiņas varētu radīt pašvaldībai zaudējumus, patlaban neesot pamatotas.

Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā aģentūrai LETA norādīja, ka ministrija patlaban vēl vērtē pašvaldības pieņemto saistošo noteikumu tiesiskumu un mēneša laikā nosūtīs pašvaldībai attiecīgu atzinumu.

Lauris Vīksne/ F64 Photo Agency

Jau vēstīts, ka, atsākoties caurlaižu režīmam iebraukšanai Jūrmalā, nākamā gada 1.aprīlī plānots ieviest dienas un nedēļas caurlaides, turklāt bez iebraukšanas reižu ierobežojuma.

Dienas caurlaide, kas maksā divus eiro, būs derīga visu dienu vienā datumā no plkst.00.00 līdz plkst.23.59 iebraukšanai neierobežotu reižu skaitu. Tas nozīmē, ka, iebraucot īpaša režīma zonā, vairs nebūs jāiegādājas caurlaide par katru iebraukšanas reizi, kā tas bija līdz šim. Dienas caurlaidi varēs iegādāties arī iepriekš internetā Jūrmalas tīmekļa vietnē.

Tiks ieviesta arī nedēļas caurlaide, kas maksās desmit eiro un būs derīga septiņām dienām vieglajiem transportlīdzekļiem. Transportlīdzekļiem ar pilnu masu virs 3,5 tonnām caurlaide nedēļai maksās 12 eiro.