Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Rīkos talku nodegušās baznīcas teritorijas sakopšanai Siguļos

© Ekrānšāviņš no facebook/ Daiga Jurevica

Pie nodegušās Carnikavas baznīcas Siguļos 16.decembrī plkst.10 notiks talka, kurā tiks novākti izdedži un gruži, kā arī sakopta teritorijas apkārtne, informēja Ādažu evaņģēliski luteriskā draudzes pārstāvji.

Talkotāji aicināti ņemt līdzi cimdus, grābekļus, lāpstas, ķerras, zāģus un ģērbties apģērbā, ko nav žēl nosmērēt. Draudze talkas laikā paredzējusi uz ugunskura vārīt zupu.

Pasākums tiek organizēts sadarbībā ar pašvaldības aģentūru "Carnikavas Komunālserviss". Draudzes pārstāvji norādīja, ka dalību talkā apstiprinājuši vairāki Carnikavas iedzīvotāji, draudzes locekļi, vietējās skolas skolēni, kā arī brīvprātīgie no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Pēc izdedžu novākšanas speciālisti varēs novērtēt baznīcas pamatu un betona grīdas stāvokli, lai varētu uzsākt jauna dievnama celtniecības projektēšanu un plānošanu.

No šodienas jauna Carnikavas dievnama celtniecības projekta uzsākšanai iespējams ziedot arī zvanot pa tālruni "90067001". Ar vienu zvanu projektam tiek ziedoti 1,42 eiro.

"Šajās dienās esam saņēmuši ārkārtīgi daudz morāla atbalsta no dažādām draudzēm, konfesijām un privātpersonām Latvijā un ārvalstīs. Paldies visiem - katrs vārds un lūgšana dod spēku iet tālāk. Pateicamies arī jau pirmajiem ziedotājiem. Draudzes kontā šim mērķim pirmajās dienās savākti jau vairāk nekā 2000 eiro," pauda Ādažu Evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Ivars Jēkabsons.

Draudzes trešās adventes dievkalpojums 17.decembrī notiks Carnikavas Tautas namā "Ozolaine".

Kā ziņots, pēc postošā ugunsgrēka Carnikavas dievnamā Siguļos sākta ziedojumu vākšanas kampaņa jaunas baznīcas celšanai. Ziedot Carnikavas baznīcai un tās atjaunošanai iespējams, veicot pārskaitījumu uz Ādažu draudzes "SEB bankas" kontu "LV39UNLA0002000701636" ar norādi "Carnikavas baznīcas atjaunošanai".

Ekrānšāviņš no facebook/ Daiga Jurevica

Dievnams nodega naktī uz 10.decembri. Tas bija rekonstrukcijā un 2018.gadā to plānoja atvērt dievkalpojumiem. Šis gads draudzē tika veltīts ziedojumu vākšanai dievnama atjaunošanai, lai savāktu nepieciešamo līdzfinansējumu baznīcas rekonstrukcijas ceturtajai būvniecības kārtai, kas tika līdzfinansēta no Lauku Atbalsta dienestā administrētās Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu projekta saņemtās naudas. Projekts paredzēja pilnībā atjaunot un pabeigt baznīcas ārējo apdari, kā arī atjaunot iekšējo apdari, tai skaitā izbūvēt balkonu, altāra daļu, griestus un sienas. Decembra sākumā daļa šo darbu jau gandrīz tika pabeigti.

Kā liecina informācija Baznīcēku atjaunošanas fonda mājaslapā, 1729.gadā Siguļu kalnā celtā Carnikavas luterāņu baznīca līdz šim bija vienīgā koka baznīcas ēka, kas saglabājusies Vidzemes piekrastē.