Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Režisore, kura pārmeta RD cenzūru, pie atvainošanās netikšot

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments neuzskata, ka būtu publiski jāatvainojas režisorei Kristai Burānei par mēģinājumu koriģēt viņas prezentāciju forumā "Rīga dimd, iedzīvotāji - runā, domā, dara!", - teikts departamenta direktora Gunta Helmaņa vēstulē Rīgas domes opozīcijas deputātam Vilnim Ķirsim (V).

Novembra izskaņā pēc foruma "Rīga dimd - iedzīvotāji runā, domā, dara!" režisore Krista Burāne pārmeta Rīgas domei cenzūru, jo pirms foruma viņa tikusi informēta, ka pēc Rīgas domes norādījumiem nav iespējams prezentēt viņas sagatavoto prezentāciju.

Partijas "Vienotība" frakcijas pārstāvji, reaģējot uz notikušo, iesniedza Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S) un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta vadītājam Helmanim oficiālu vēstuli, kurā lūdza publiski atvainoties režisorei par notikušo un pieprasīja departamenta skaidrojumu par viņu darbinieku rīcību.

Atbildes vēstulē Helmanis norādījis, ka "departaments nesaskata nedemokrātiskas darbības, jo Krista Burāne iedzīvotāju forumā uzstājās ar to runu un prezentāciju, ko bija iecerējusi", kā arī to, ka ar nolūku cenzēt režisores runu viņai neviens no departamenta darbiniekiem zvanījis nav un, ka foruma organizatoriskā darba ietvaros tika veikti dažādi telefona zvani gan tehniskajam personālam, gan prezentāciju autoriem.

Līdz ar to "departaments neuzskata, ka būtu nepieciešama publiska atvainošanās režisorei, jo nekas netika cenzēts un nekas netika aizliegts", teikts vēstulē.