Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

VSAA: Bankas no nākamā gada nepieņems pensiju 2.līmeņa iesniegumus

© Ilze Zvēra/F64

No 2018.gada 1.janvāra bankas klātienē un interneta bankās vairs nepieņems iedzīvotāju iesniegumus par dalību Valsts fondēto pensiju shēmā jeb pensiju 2.līmenī, ziņo Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) pārstāve Iveta Daine.

Daine skaidroja, ka tādējādi tiks nodrošināta vienlīdzīga attieksme pret visiem līdzekļu pārvaldītājiem.

Pēc VSAA paustā, sākotnējais sadarbības mērķis - atvieglot pakalpojuma pieejamību klientiem - esot zaudējis aktualitāti. Jaunu iesniegumu skaits būtiski mazinājies, jo iedzīvotāji, kuriem bija tiesības brīvprātīgi pievienoties pensiju 2.līmenī, savu izvēli jau ir izdarījuši. Turklāt iesniegumus valsts fondētās pensijas kapitāla līdzekļu pārvaldītāja un ieguldījumu plāna izvēlei vai maiņai var iesniegt valsts vienotajā pakalpojumu portālā "Latvija.lv", izmantojot e-pakalpojumu "Iesniegums valsts fondētās pensijas kapitāla līdzekļu pārvaldītāja un ieguldījumu plāna izvēlei vai maiņai".

Daine norādīja, ka pirms līdzekļu pārvaldītāja vai ieguldījumu plāna izvēles interneta vietnē "Manapensija.lv" vēlams iepazīties ar detalizētu informāciju par jebkuru ieguldījumu plānu, un veikt to savstarpēju salīdzināšanu. Informāciju par savu dalību pensiju 2.līmenī var apskatīt portālā "Latvija.lv", izmantojot e-pakalpojumus "Valsts fondēto pensiju shēmas (pensiju 2.līmeņa) dalībnieka konta izraksts" un "Informācija par valsts fondēto pensiju shēmas dalībnieka reģistrāciju un ieguldījuma plāna izvēli".

Iesniegumus var iesniegt arī personīgi jebkurā VSAA klientu apkalpošanas centrā vai valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros.