Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Metropolīts Aleksandrs: Pasaule slīgst naida tumsā, ir jāatver sirds Dievam

© F64

Pasaule slīgst patmīlības un naida tumsā, tāpēc ikvienam nepieciešams iegūt ticību un atvērt sirdis Dievam, pareizticīgo Ziemassvētkos norāda Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs.

Savā apsveikumā viņš uzsver, ka visiem ir nepieciešams "atrast Kristu, iegūt ticību, slavēt Dievu ar savu dzīvi". Metropolīts skaidro, ka Kristu nevar atrast tur, kur ir melīgas runas, ļaunums, skaudība un naids. "Viņa nav arī tur, kur valda ļaunprātība un divkosība. Viņa nav to vidū, kas dzīvo tikai sevis dēļ, lai ēstu, dzertu un līksmotos, rūpējoties vien par laicīgajiem labumiem," piekodina garīdznieks.

Metropolīts akcentē, ka "šodien pasaule attālinās no Kristus, slīgst neticības, patmīlības, naida un nesaskaņu tumsā - baiss rezultāts, kuru radījusi Kristus zaudēšana".

Taču baznīcas galva mierina, ka "Kungs mīl mūs, grēcīgos", aicinot atvērt "mūsu sirdis Kungam Grēknožēlas sakramentā".

"Pievērsīsimies pastāvīgai lūgšanai, iemīlēsim svēto Kristus baznīcu un tās dievkalpojumus. Ja mēs ticam Kristum, tad mums jādzīvo pēc mūsu ticības. Tad mēs iegūsim mieru, garīgu prieku, gaismu un dvēseles mieru, un lielu cerību," norāda metropolīts.

Viņaprāt, aizvadītais gads aizritēja "baisās revolūcijas simtgades zīmē, kad tika apgānīti svētumi, tika iznīcināti tūkstošiem dievnamu un klosteru, desmitiem tūkstošu garīdznieku un ticīgo ar savām asinīm apliecināja uzticību Kristum un viņa svētajai baznīcai". Metropolīts aicina ticīgos nerimstoši lūgties, lai līdzīgi laiki neatkārtotos.

Šogad metropolīts Aleksandrs aicina svinēt neatkarības pasludināšanas simtgadi Latvijai, "kas devusi mums mūsu ticības brīvību, iespēju celt mūsu dievnamus un garīgās izglītības iespēju".

"Šajās svētajās dienās pienesīsim mūsu pateicības lūgšanas miesā piedzimušajam kungam Jēzum Kristum par viņa labdarīšanām mums, necienīgajiem. Lai kungs sūta savu žēlastību pār mums, lai pasargā mūsu svēto baznīcu, mūsu valsti un visu mūsu tautu, un katru no mums veselībā un labklājībā, mierā un pestīšanā," novēl metropolīts.