Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

VID no iedzīvotājiem nodokļos iekasē par 90 miljoniem eiro vairāk nekā plānots

© REUTERS/ SCANPIX

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pērn nodokļos iekasējis par 90 miljoniem eiro vairāk nekā plānots, šodien intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

Viņa atzīmēja, ka kopumā nodokļu iekasēšanā 2017.gads bijis veiksmīgs un nodokļu ieņēmumi bijuši par 7,5% lielāki nekā 2016.gadā.

Cīrule piebilda, ka gada sākumā bija nelielas bažas par valsts sociālo iemaksu iekasēšanu, taču kopumā darbaspēka nodokļos izdevies iekasēt par 10-12% vairāk nekā 2016.gadā. Tas skaidrojams ar algu palielināšanu, kā arī to, ka ar vien vairāk uzņēmumi vēlas strādāt "pilnīgi baltajā zonā".

Savukārt, komentējot datus par nodokļu parādiem, kas kopumā pērn decembra sākumā sasniedza 1,254 miljardus eiro, Cīrule prognozēja, ka VID varētu izdoties atgūt 200-300 miljonue eiso.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas. VID ir izveidots 1993.gadā.