Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Sestdien ceļi Latvijā tik apledojuši, ka par to izplatīts īpašs aicinājums

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Šorīt daudzviet pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem braukšanu var apgrūtināt apledojums, tāpēc autobraucēji tiek aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa segumam atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ieplānot papildu laiku ceļā.

"Latvijas valsts ceļi" (LVC) agri no rīta ziņoja par apledojuma veidošanos faktiski uz visiem valsts galvenajiem autoceļiem, savukārt pašlaik sliktākie braukšanas apstākļi esot saglabājušies uz Gulbenes - Balvu - Viļakas šosejas un Rēzeknes - Grebņevas šosejas.

Reģionālie autoceļi šorīt apledojuši Rīgas, Aizkraukles, Balvu, Bauskas, Daugavpils, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Krāslavas, Liepājas, Madonas, Ogres, Preiļu un Talsu apkārtnēs.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 115 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

LVC aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu. Mainīgajos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais "melnais ledus", kas ir neredzams un īpaši bīstams. Apledojums var veidoties negaidīti un ļoti ātri.