Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Pirms gaidāmā atkušņa teju visā Latvijā sniega sega kļuvusi biezāka

© F64

Pēdējā diennaktī sniega segas biezums Rīgas centrā pieaudzis no trim līdz sešiem centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mērījumi.

Pāvilostā un Ventspilī no pirmdienas rīta līdz otrdienas rītam sniega daudzums palielinājies no trim līdz astoņiem centimetriem.

Arī daudzviet citviet valstī sniega sega kļuvusi par vienu līdz trim centimetriem biezāka, un teritorijas lielāko daļu sedz divus līdz deviņus centimetrus bieza sniega kārta.

Dziļākais sniegs ārpus Liepājas apkaimes ir desmit centimetru Skrīveros.

Jau ziņots, ka pirmdien Liepājā sniga ļoti stipri - sniega dziļums pieauga no deviņiem līdz 23 centimetriem. Tā ir biezākā sniega sega Latvijā šajā ziemā.

Turklāt Liepājā tika sasniegts ne tikai Latvijā dziļākā sniega, bet arī šīs ziemas lielākā sala rekords - minimālā gaisa temperatūra Liepājas pilsētas un lidostas novērojumu stacijā svētdienas vakarā un naktī uz pirmdienu bija aptuveni -15 grādu.

Laika prognozes liecina, ka trešdien Latviju no rietumiem šķērsos siltā atmosfēras fronte - gaidāms sniegputenis, kam sekos atkusnis. Valsts lielākajā nokusīs sniegs, bet piektdien iespējami ilgstoši nokrišņi - lietus un sniegs.