Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

"airBaltic" ar jauno lidmašīnu grib iekarot Singapūras aviošovu

© F64

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" no šodienas līdz 8.februārim piedalās Singapūras aviošovā, kurā kopīgi ar lidmašīnu ražotāju "Bombardier" prezentē modernāko komerciālo lidmašīnu "Bombardier CS300".

Pagājušajā nedēļas nogalē "airBaltic" flotei pievienojās jau astotā "CS300" lidmašīna. Līdz šim "airBaltic" ar "Bombardier CS300" lidmašīnām ir pārvadājusi vairāk nekā 760 000 pasažieru. Šobrīd jau katrs ceturtais "airBaltic" pasažieris lido ar "CS300" lidmašīnu. Līdz šim "airBaltic" ar jaunajām "Bombardier CS300" lidmašīnām veikusi vairāk nekā 7475 lidojumu un nolidojusi vairāk nekā 19 648 stundas.

Jaunajā "Bombardier CS300" lidmašīnā kopumā ir 145 sēdvietas, un tā nodrošina tādas priekšrocības pasažieriem kā platāki sēdekļi, lielāki logi, vairāk vietas rokas bagāžai, pilnveidotas labierīcības un citus uzlabojumus. Jaunā lidmašīna ir arī ievērojami klusāka - tās trokšņu līmenis ir līdz pat četrām reizēm mazāks. Patlaban tā ir pasaulē videi draudzīgākā komerciālā lidmašīna, jo "CS300" ir pirmais lidaparāts, kura dzīves cikla ietekmes uz vidi deklarācija ir pilnīgi caurskatāma, palīdzot samazināt CO2 un NOX emisijas attiecīgi par 20% un 50%.

Singapūras aviošovs kopš 2008.gada notiek reizi divos gados. Tā ir pasaules līmeņa izstāde, kurā tiek izrādīti jaunākie un nozīmīgākie sasniegumi militārajā, vispārīgajā un komerciālajā aviācijā. Šis ir nozīmīgs pasākums, kurā piedalās aviācijas nozares profesionāļi, mediju pārstāvji un entuziasti no visas pasaules, lai satiktos un aplūkotu jaunumus. 2016.gadā Singapūras aviošovs uzņēma vairāk nekā 85 000 apmeklētāju.