Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Nākamnedēļ daudzviet dienā termometra stabiņš pakāpsies virs 0 grādu atzīmes

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Nedēļas nogalē atmosfēras spiediens nedaudz pamazināsies un palielināsies mākoņu daudzums, tomēr saglabāsies relatīvi sauss laiks (vien atsevišķās vietās nakts stundās gaidāms neliels sniegs) ar lēnu vēju, informē "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs".

Tā kā mākoņu būs vairāk, tik aukstas naktis kā aizvadītajās brīvdienās vairs nav gaidāmas - gaisa temperatūra naktīs pieturēsies -5…-10 grādu robežās, piekrastes rajonos ap -3…-5 grādiem, bet dienā gaiss iesils līdz -1…-5 grādiem.

Nākamās nedēļas sākumā laikapstākļi mainīsies. Latvijai no rietumiem pietuvosies ciklons. Tā ietekmē nedaudz pastiprināsies vējš, un rietumos gaidāmi arī nokrišņi - sniegs, piekrastē arī slapjš sniegs.

Līdz ar ciklonu pietuvošanos, paaugstināsies gaisa temperatūra - ja pirmdien tikai vietām, tad otrdien jau daudzviet dienā termometra stabiņš pakāpsies virs 0 grādu atzīmes, bet naktīs lielākajā teritorijas daļā saglabāsies sals -1…-5 grādu robežās. Pie šādām gaisa temperatūras izmaiņām dienā kūstošais sniegs naktīs atkal piesals, līdz ar to autovadītājiem jābūt uzmanīgiem, jo var veidoties apledojums.

Nedēļas vidū virs Krievijas atkal pastiprināsies anticiklons, kas noteiks laika apstākļus arī Latvijā. Tā ietekmē būtisku nokrišņu nebūs, tomēr atkal kļūs aukstāks - gan naktī, gan dienā visā teritorijā pieturēsies sals.