Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Par godu Latvijas simtgadei, meklēs līdzekļus 100 eiro pabalstam represētajiem

© Ilustratīvs attēls

Koalīcijas padome šodien vienprātīgi atbalstīja Latvijas politiski represēto apvienības (LPRA) iniciatīvu Latvijas simtgadē izmaksāt pabalstu represētajām personām, žurnālistiem Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers pauda pārliecību, ka līdzekļi 100 eiro pabalstam tiks atrasti, akcentējot, ka tas ir "goda jautājums".

Tāpat atbalstu šim solim pauda nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dombrava.

Atbalstu rosinājumam šodien paziņojumā bija paudusi arī partija "Vienotība", un tās Saeimas frakcijas vadītājs Hosams Abu Meri.

LETA jau vēstīja, ka LPRA rosina Latvijas proklamēšanas 100.gadadienā piešķirt politiski represētajiem vienreizēju 100 eiro lielu pabalstu.

LPRA priekšsēdētājs Ivars Kaļķis aģentūru LETA iepriekš informēja, ka šāda summa būtu kā atbalsts, ņemot vērā politiski represēto likteni, turklāt ar katru gadu šīs kategorijas iedzīvotāju skaits samazinās, daudziem pasliktinās veselība. Patlaban politiski represētā statuss Latvijā ir aptuveni 13 000 cilvēku, no kuriem lielākā daļa cietusi no komunistiskā režīma, norādīja organizācijas vadītājs.

Kā norādīja Kaļķis, labāk būtu, ja šādu pabalstu izmaksātu no valsts budžeta, taču šī gada valsts budžets jau ir pieņemts, tāpēc uzrunātas pašvaldības. Darbs pie konkrēta ierosinājuma gan turpinās.