Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Rimšēvičs par algām Latvijas Bankā: Cilvēki nopelna šo naudu

© F64

Pirms aptuveni trim mēnešiem, lūgts komentēt lielās algas Latvijas Bankā, tās prezidents Ilmārs Rimšēvičs uzsvēra, ka Latvijas Bankas cilvēki nopelna šo naudu. Tā viņš izteicās "Delfi TV ar Jāni Domburu".

Uz Dombura jautājumu, vai bankas vadītāja ieskatā ir pamats diskusijām par viņa darba samaksu, viņš atbildēja: "Noteikti ir." "No budžeta naudu nesaņemam, esam lielākie pelnītāji Baltijā, mūsu algas joprojām ir zem pirmskrīzes līmeņa. Otrkārt, mēs esam otrs pēc [budžetā] ieskaitītā peļņas apjoma Latvijā, pēc "Latvijas Valsts mežiem". Es uzskatu, ka Latvijas Bankas cilvēki nopelna šo naudu, Latvijas Bankas cilvēki salīdzina šo atalgojumu ar tirgu," viņš turpināja, precizējot, ka šajā gadījumā pārējo tirgu veido bankas un finanšu iestādes.

Lai gan Rimšēviča atalgojums ir ievērojami mazāks nekā viņa kolēģiem lielā daļā citu Eirozonas valstu, tomēr tas pārsniedz centrālo banku vadītāju darba samaksu kaimiņvalstīs. Tiesa gan, viņaprāt. Latvijas Bankas vadītāja "uz papīra" pērn saņemtā 151 tūkstoša eiro atalgojuma salīdzināšana ar 89 tūkstošu eiro un 116 tūkstošu eiro gada algu viņa kolēģiem attiecīgi Lietuvā un Igaunijā ir "matu skaldīšana".

Viņš uzsver, ka Latvijas Bankas darbiniekiem ir lielāka atbildība nekā kolēģiem Igaunijā un Lietuvā. "Es droši varu pateikt, ka mēs esam labākie."