Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

VID brīdina: Latvijas iedzīvotajiem izsūta viltus vēstules

© F64

Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina neatsaukties uzņēmuma "EBN-European Business Number Latvija" viltus vēstulēm, liecina informācija VID mājaslapā.

Gadījumā, ja tiek saņemta vēstule no "EBN-European Business Number Latvija" departamenta, kas it kā lūdz ieskaitīt zināmu naudas summu, lai uzņēmums tiktu iekļauts PVN reģistrā, VID aicina neatsaukties tam.

VID norāda, ka tā ir krāpniecība un šim departamentam nav nekādas saistības ar Latvijas nodokļu administrāciju. Saņemot šādu vai līdzīgu piedāvājumu, VID aicina brīdināt arī savus sadarbības partnerus un informēt par to Valsts policijas darbiniekus.

Jau pagājušajā gadā VID brīdināja iedzīvotājus būt piesardzīgiem, saņemot šādus viltus uzaicinājumus. VID rīcībā ir informācija, ka iedzīvotāji līdzīgas viltus vēstules saņēmuši arī šogad. Šādi krāpniecības gadījumi ir novēroti arī citās Eiropas Savienības dalībvalstīs (Somijā, Vācijā un citās.).

Papildus VID vērš uzmanību, ka ar informāciju par to, kā reģistrēties PVN maksāšanai, iespējams iepazīties oficiālajā VID mājaslapā "www.vid.gov.lv" sadaļā "Pievienotās vērtības nodoklis".