Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Sinoptiķi brīdina: Naktī uz piektdienu kļūs vēl aukstāks

© F64

Naktī uz piektdienu gaisa temperatūra Latvijā noslīdēs vēl par vienu vai diviem grādiem zemāk nekā iepriekšējā naktī, brīdina sinoptiķi.

Valsts lielākajā daļā minimālā gaisa temperatūra būs zem -20 grādu atzīmes, austrumu novados vietām sasniedzot -26..-28 grādus. Mazākais sals gaidāms Kurzemes piekrastē, kur dažviet nekļūs vēsāks par -15 grādiem.

Saistībā ar piektdienas naktī un rītā gaidāmo stipro salu Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs plāno izsludināt dzelteno brīdinājumu.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien gaidāma no -1..-2 grādiem Kurzemes rietumkrastā līdz -11 grādiem dažviet Austrumlatvijā.

Naktī un no rīta vietām veidosies migla un sarma. Dienā, sākot no ziemeļrietumiem, galvenokārt Kurzemē un Vidzemē gaidāms sniegs, Kurzemē snigs stipri. Valdošais būs lēns līdz mērens dienvidu vējš.

23.februārī Rīgā gaidāms neliels mākoņu daudzums, kas dienas gaitā palielināsies, piektdienas vakarā sāks snigt. Lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš kļūs mērens. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz -16 grādiem, piepilsētā līdz -22 grādiem; dienā gaiss iesils līdz -7 grādiem.