Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Kalnu slēpošanas trases Latvijā sezonu plāno turpināt arī martā

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Kalnu slēpošanas trases Latvijā sezonu plāno turpināt arī martā un patlaban laika apstākļus vērtē kā uzņēmējdarbībai labus, sacīja aptaujātie ziemas atpūtas un sporta kompleksu pārstāvji.

Cēsu apkārtnē Cīrulīšu pagastā esošā atpūtas kompleksa "Žagarkalns" pārstāvji teica, ka sniega kvalitāte "Žagarkalnā" patlaban ir vērtējama kā izcila un slēpošanai apstākļi ir labvēlīgi. Tā kā atkusnis nav bijis, sniega segu izdevies atjaunot visās trasēs. "Mēs plānojam strādāt vēl vismaz mēnesi. Sniegs ir saražots ar rezervi," norādīja atpūtas kompleksa "Žagarkalns" pārstāvis. Lai arī sezona varēja sākties ātrāk, līdz šim tā vērtējama kā samērā laba.

"Žagarkalnā" norādīja, ka apmeklētāju aktivitāte atpūtas kompleksā vērtējama kā ļoti laba. Lai arī apmeklētāju skaits varētu būt lielāks, arī patlaban tas ir salīdzinoši labs. Lai arī nav zināms, kā sezona beigsies, līdz šim klājies labi. Patlaban "Žagarkalnā" darbojas visi kalna servisi - atvērtas "Žagarkalns" un "Cīruļkalns" (+SUBARU Snovparks) trases, meža trase, "Vendene" garais kalns, divas mācību trases, kā arī sezonas jaunums - kameršļūkšanas trase.

"Žagarkalns" pārstāvji pārstāvji norādīja, ka lielākais apmeklētāju pieplūdums ir nedēļas nogalēs, kad cilvēki izbrauc ārpus Rīgas, kā arī slēpošanas trases apmeklē ārvalsti tūristi. Uz "Žagarkalnu" vairāk slēpot brauc vietējie iedzīvotāji, bet to apmeklē arī ārvalstu viesi.

Arī Engures novada Dižkalnos esošā atpūtas kompleksa "Milzkalns" pārstāvji norādīja, ka atpūtas komplekss sezonu plāno turpināt arī martā, jo sniegs sagādāts daudz un svētdien plānots atvērt piekto trasi, kura līdz šim bija slēgta. Arī visi pacēlāji strādā, pieejama slēpju noma un apkope. "Patlaban kalnā stipri snieg, kas nedaudz apgrūtina slēpošanu, taču, ja slēpes iesmērē, slīd labi un no kalna līdz pacēlējam nobraukt var," norādīja "Milzkalns" pārstāvji.

"Milzkalns" pārstāvji norādīja, lai arī darba dienās kalnā viesojas apmeklētāji, tostarp skolēnu grupas, kopumā aktīvākas ir nedēļas nogales, kad brauc gan vietējie, gan ārvalstu tūristi.

Talsu novada "Dziļlejās" esošās slēpošanas trases "Kamparkalns" pārstāvji aģentūrai LETA apstiprināja, ka aktīvi plāno turpināt darbu arī martā. "Kamparkalnā" nesen sniga, tāpēc ir daudz svaiga sniega, līdz ar to brīvdienas solās būt aktīvas. Apmeklētājus nebiedējot arī sals, kas Kurzemes pusē ir mazliet mazāks nekā citviet Latvijā. "Ja salīdzina ar sezonu citos gados un janvāra sākumu, kad prognozes attiecībā uz laika apstākļiem bija diezgan šaubīgas, patlaban laiks ir labvēlīgs kalniem, esam optimistiski noskaņoti. Cerams, ka martā būs sniegs un uzspīdēs arī saulīte, lai cilvēki var turpināt atpūsties," norādīja "Kamparkalns" pārstāvji.

Lielāka apmeklētāju aktivitāte "Kamparkalnā" ir brīvdienās un arī piektdienas vakaros. Taču arī darba dienā ir apmeklētāji, tostarp brauc tūristu grupas. Vairāk brauc vietējie iedzīvotāji, tostarp no Ventspils, Dobeles, Saldus, Kuldīgas un Liepājas, taču kalnu apmeklē arī ārvalstu viesi. Līdz šim sezona vērtējama kā labākā pēdējos trīs gados. "Kamparkalnā" ir atvērtas abas trases, sniegs ir safrēzēts un tā kvalitāte ir ļoti laba.