Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Pusmūža vīrietis pēc pirts lēcot āliņģī gandrīz pilnībā norauj sev dzimumlocekli

© F64

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) ārstu komanda pacientam veiksmīgi piešuvusi gandrīz pilnībā norautu dzimumlocekli, informēja slimnīcas pārstāve Aija Lietiņa.

Kā stāstīja 53 gadus vecais pacients, viņš dzimumlocekli traumējis, pēc pirts lecot āliņģī. Ūdenī bijusi metāla stieple, aiz kuras dzimumorgāns neveiksmīgi aizķēries.

Lietiņa stāsta, ka vīrietis pats vērsās pēc palīdzības RAKUS, kur nekavējoties tika nodots Uroloģijas un onkoloģiskās uroloģijas klīnikas speciālistu rokās.

"Bojājums bija ļoti dziļš, daudz netrūka līdz dzimumlocekļa pilnīgai amputācijai. Pacientam bija pārrauts urīnizvadkanāls, tāpēc vispirms vajadzēja parūpēties, lai urīns neieplūst brūcē. Caurdurot vēderu, ievietojām urīnpūslī caurulīti, nodrošinot urīna atteci caur to," skaidroja urologs Linards Rēdmanis.

Tā kā bija nepieciešams atjaunot urīnizvadkanālu, sašūt asinsvadus un citas smalkas struktūras, urologi vīrieša dzimumlocekļa glābšanā iesaistīja Austrumu slimnīcas mikroķirurģijas speciālistus. Pacientam operāciju veica ārstu komanda - mikroķirurgs Dzintars Ozols, urologs Rēdmanis un uroloģijas rezidents Māris Vlazņevs.

Kā stāsta Ozols, viens no sarežģītākajiem uzdevumiem bija savienot smalko un diezgan trauslo urīnizvadkanālu, taču viss izdevās veiksmīgi. "Vīrieša dzimumloceklis ir praktiski tāds pats, kā bija pirms negadījuma, un viss liecina, ka varēs pilnvērtīgi funkcionēt. Vēl gan jānogaida, lai viss sadzīst," stāsta mikroķirurgs.

Patlaban pacients jau devies mājās. Pēc laika viņam būs jāierodas slimnīcā, lai izņemtu urīna attecei paredzēto caurulīti un atjaunotu urīna izvadi pa dabīgo ceļu.